Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ Υπουργός Μεταφορών εγκαινιάζει νέους σταθμούς του Προαστιακού

Ο Υπουργός Μεταφορών εγκαινιάζει νέους σταθμούς του Προαστιακού

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης εγκαινίασε τους νέους σταθμούς του Προαστιακού στα Aνω Λιόσια, τη Μαγούλα και τον Ασπρόπυργο. Χαρακτηριστικά ο κ. Λιάπης δήλωσε «Εγκαινιάζουμε σήμερα τους […]

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης εγκαινίασε τους νέους σταθμούς του Προαστιακού στα Aνω Λιόσια, τη Μαγούλα και τον Ασπρόπυργο. Χαρακτηριστικά ο κ. Λιάπης δήλωσε<...> «Εγκαινιάζουμε σήμερα τους σταθμούς στα Aνω Λιόσια, τη Μαγούλα και τον Ασπρόπυργο, για να διευκολύνουμε την κίνηση στην δυτική Αθήνα, τις λεγόμενες υποβαθμισμένες περιοχές και δημιουργούμε τις υποδομές για οικονομική ανάπτυξη. Και θέλουμε να δημιουργήσουμε την δυνατότητα σε αυτούς τους κατοίκους για γρήγορες και φθηνές μετακινήσεις στο κέντρο της Αθήνας».

«Ο Προαστιακός είναι ένα σημαντικό έργο, ενώνει όλο το λεκανοπέδιο. Ήδη προχωράμε με γοργούς ρυθμούς, για να ολοκληρωθεί το έργο μέχρι τέλος τους έτους για τον Πειραιά. Αρχές του επομένου έτους, το 2007, θα είναι έτοιμη και η γραμμή του Κιάτου και το επόμενο έτος ελπίζουμε να έχει ολοκληρωθεί η γραμμή για την Χαλκίδα. Αυτό το έργο είναι σημαντικό, διότι δίνει την δυνατότητα για γρήγορες και φθηνές μετακινήσεις στους Αθηναίους από την μία περιοχή στην άλλη» κατέληξε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν υπάρχει πρόβλεψη να αυξηθούν οι συρμοί επειδή στην διαδρομή Αθήνα – Κόρινθος η κίνηση είναι ασφυκτική, ο κ. Λιάπης απάντησε «Πράγματι είναι σωστή η ερώτηση και άκουσα παράπονα πολιτών που λένε ότι δεν έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν με τον Προαστιακό γιατί είναι υπερπλήρης. Θα σας πω ότι αισθάνομαι ικανοποιημένος διότι οι πολίτες χρησιμοποιούν το μέσο αυτό και είναι μεγάλη η υπόθεση αυτή. Και δεύτερον προχωράμε στην ενοικίαση και νέων καινούργιων συρμών. Και αυτό το κάνουμε γρήγορα. Τον επόμενο μήνα θα έχουμε οκτώ νέους συρμούς για να δημιουργήσουμε τη δυνατότητα των πιο άνετων μετακινήσεων των πολιτών. Επίσης μέχρι τέλους του 2006 θα έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Νερατζιώτισσα – Αεροδρόμιο και αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε σ’ αυτό το τμήμα ηλεκτροκινούμενους συρμούς οι οποίοι ήδη υπάρχουν, ώστε να καλυφθούν ακόμα καλύτερα οι ανάγκες του Προαστιακού».

Αδιανόητο χαρακτήρισε ο Υπουργός την περίπτωση να αυξηθούν τα κόμιστρα των εισητηρίων και των μεταφορών γενικότερα δηλώντας, «Είναι αδιανόητο να συζητάμε για αύξηση των κομίστρων και να επιβαρύνουμε επιπλέον τον επιβάτη όταν αυξήσεις έγιναν πριν από έξι μήνες. Το ΥΜΕ θέλει φθηνές μετακινήσεις για να διευκολύνει την καθημερινότητα του πολίτη και να βελτιώσει το επίπεδο ζωής του».

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης, σχολιάζοντας τη δήλωση του βουλευτή κ Θ. Πάγκαλου ότι «Εγκαινιάζονται έργα ΠΑΣΟΚ», δήλωσε τα εξής:

«Εμείς συνεχίζουμε το έργο που παραλάβαμε. Δεν μηδενίζουμε τίποτα. Το κράτος όμως έχει συνέχεια και αυτό κάνουμε».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024