Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟι τρόποι τουριστικής ανάπτυξης της Φωκίδας αναδείχθηκαν στο συνέδριο του Γαλαξειδίου

Οι τρόποι τουριστικής ανάπτυξης της Φωκίδας αναδείχθηκαν στο συνέδριο του Γαλαξειδίου

Μοναδική κατεύθυνση για τουριστική ανάπτυξη αξιώσεων στο νομό Φωκίδας είναι ο πολιτιστικός τουρισμός. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε το συνέδριο με θέμα “Φωκίδα : Τουρισμός – Πολιτισμός” που […]

Μοναδική κατεύθυνση για τουριστική ανάπτυξη αξιώσεων στο νομό Φωκίδας είναι ο πολιτιστικός τουρισμός<...>. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε το συνέδριο με θέμα “Φωκίδα : Τουρισμός – Πολιτισμός” που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με επιτυχία από το Δήμο Γαλαξειδίου και συγκεκριμένα με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γαλαξειδίου Νικολάου Γουργουρή.

Στο συμπέρασμα αυτό οδήγησε η αυξανόμενη σημασία του πολιτιστικού τουρισμού και η αναζήτηση νέων, εναλλακτικών τουριστικών προτάσεων από το διεθνές κοινό. Κοινό συμπέρασμα, επίσης, όλων των ομιλητών ήταν η αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ενιαίου και ανταγωνιστικού “τουριστικού προορισμού” στη Φωκίδα, ο οποίος θα περιλαμβάνει τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νομού, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να ζήσουν μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία. Η σημαντική ιστορία, η μοναδική φυσική ομορφιά και ο πλούτος των μνημείων που διαθέτει η Φωκίδα αποτελούν τις βάσεις για την άνθηση του πολιτιστικού τουρισμού στο Νομό.

Το συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων, τίμησαν με την παρουσία τους και ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο Νομάρχης Φωκίδας κ. Δημήτριος Ανδρίτσος, ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Ιωάννης Μπούγας, ο Δήμαρχος Aμφισσας κ. Νικόλαος Φουσέκης, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Καλτσής, ο Δήμαρχος Γραβιάς κ. Αθανάσιος Μανανάς και προσωπικότητες του νομού, ενώ εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από τον κ. Αναστάσιο Σκιαδά, Μαθηματικό και Επόπτη των Αρσακείων Σχολείων, τον κ. Ευθύμιο Πουρναράκη, Καθηγητή Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον κ. Απόστολο Μαλλά, Οικονομολόγο – Πολεοδόμο, την κ. Μαρία Τάσιου – Γουργουρή, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεθνών Σχέσεων Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, τον κ. Λουκά Γκούλντα, Στέλεχος Εθνικής Τράπεζας, την κ. Ευσταθία Κατσαρέλη, Στέλεχος Νομαρχίας Φωκίδας – Υπεύθυνης Τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024