Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρουσίαση του ενιαίου εισιτηρίου αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης από τον Λιάπη

Παρουσίαση του ενιαίου εισιτηρίου αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης από τον Λιάπη

Το ενιαίο εισιτήριο των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης παρουσίασε χτες, Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2005, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης,σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Ανατολικό τερματικό σταθμό του Ο.Α.Σ.Θ.. […]

Το ενιαίο εισιτήριο των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης παρουσίασε χτες, Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2005, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης,<...>σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Ανατολικό τερματικό σταθμό του Ο.Α.Σ.Θ..

Να τονιστεί ότι το εισιτήριο, αξίας 0,50 ευρώ (0,25 ευρώ το μειωμένο) και διάρκειας μίας ώρας και δέκα λεπτών αποτελεί μέρος της νέας τιμολογιακής πολιτικής, που αποφασίσθηκε στο πλαίσιο του νέου Συγκοινωνιακού Χάρτη Θεσσαλονίκης. Στόχος είναι η δικαιότερη και απλούστερη τιμολόγηση των μετακινήσεων, αλλά και η ορθολογικότερη διαχείριση του συστήματος συγκοινωνιών.

Το νέο εισιτήριο κυκλοφορεί από σήμερα, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2005, και θα ισχύει για όλες τις γραμμές του Ο.Α.Σ.Θ. (συνολικά 68 κύριες γραμμές), αντικαθιστώντας τα τρία διαφορετικά εισιτήρια που υπάρχουν σήμερα, ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη (0,45 ευρώ, 0,60 ευρώ και 1 ευρώ).

Ακόμη, με το νέο ενιαίο εισιτήριο θα επιτρέπεται η ελεύθερη μετεπιβίβαση σε όλες τις γραμμές του Ο.Α.Σ.Θ. από όλα τα σημεία του δικτύου, εφόσον αυτή πραγματοποιείται μέσα σε 70 λεπτά της ώρας από την πρώτη ακύρωση του. Επίσης καθιερώνεται το ημερήσιο εισιτήριο με κόστος 2 ευρώ, (1 ευρώ το μειωμένο). Το εισιτήριο αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιείται από οποιονδήποτε χρήστη για 24 ώρες από την πρώτη ακύρωση. Επιπλέον κυκλοφορεί το εβδομαδιαίο εισιτήριο με κόστος 10 ευρώ (5 ευρώ το μειωμένο). Σημειώνεται ότι εξακολουθούν να κυκλοφορούν κανονικά οι κάρτες απεριόριστων διαδρομών για τα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ..

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, ακυρώνοντας το πρώτο ενιαίο εισιτήριο, δήλωσε τα ακόλουθα:

Η εφαρμογή του νέου συγκοινωνιακού Χάρτη της Θεσσαλονίκης είναι γεγονός. Σήμερα εγκαινιάσαμε το ενιαίο εισιτήριο ελευθέρων μετεπιβιβάσεων, με το οποίο απλοποιείται το σύστημα τιμολόγησης του Ο.Α.Σ.Θ.. Γίνεται εύχρηστο και κατανοητό στον χρήστη, ορθολογικό και δίκαιο. Με αυτό τον τρόπο, αίρονται ανισότητες και αδικίες, που υπάρχουν μέχρι σήμερα για τις δυτικές και ανατολικές περιοχές Θεσσαλονίκης.

Εκσυγχρονίζουμε τις δημόσιες συγκοινωνίες, προκειμένου να γίνουν περισσότερο λειτουργικές, αποτελεσματικές και αξιόπιστες, να διευκολύνουμε τους επιβάτες και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών”.

Σε ερώτημα για το αν με το νέο εισιτήριο αυξάνεται το κόστος των μετακινήσεων στη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών τόνισε ότι το νέο εισιτήριο είναι διπλά οικονομικό, διότι παρέχει τη δυνατότητα μετεπιβιβάσεων”. Ενώ, πρόσθεσε ότι “μεσοσταθμικά η κατάργηση των τριών κατηγοριών εισιτηρίων που υπάρχουν σήμερα, οδηγεί σε σημαντική μείωση του κόστους μετακινήσεων”.

Σε ερώτημα για ενδεχόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα ο κ. Λιάπης απάντησε, λέγοντας τα εξής:

“Το είχα πει εδώ και καιρό, ότι μέχρι το τέλος του χρόνου δεν θα γίνει καμία αύξηση στα εισιτήρια. Δεν ήταν μια απλή υπόσχεση, ήταν ηθική δέσμευση απέναντι στους πολίτες. Δεν τίθεται λοιπόν κανένα ζήτημα αύξησης των τιμών μέσα στο 2005. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε τη σημερινή διεθνή πραγματικότητα στην αγορά των καυσίμων, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά το κόστος τους. Είναι επίσης γνωστό ότι έχουν να γίνουν αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων από το 2000.

Εμείς λοιπόν μελετάμε το πρόβλημα. Πρέπει όμως να ξέρετε ότι η πολιτική βούληση του Υπουργείου είναι τα εισιτήρια να παραμένουν φτηνά για να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των πολιτών.

Θέλουμε αξιόπιστα δρομολόγια. Θέλουμε φθηνές συγκοινωνίες. Αυτή είναι η πολιτική μας, διότι δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι οι συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό“.

Τέλος, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Λιάπης, εγκαινίασε χτες και τα νέα κτήρια του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνών Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και την ιστοσελίδα του Σ.Α.Σ.Θ. (sasth.gr).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024