Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠΟΕΤ: ο τουρισμός αντιμετωπίζεται με προχειρότητα, αδιαφορία, και εχθρότητα

ΠΟΕΤ: ο τουρισμός αντιμετωπίζεται με προχειρότητα, αδιαφορία, και εχθρότητα

Η ΠΟΕΤ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, με γράμμα της προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Χριστοδουλάκη, τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χ. Βερελή, και τον υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ κ. Κ. […]

Η ΠΟΕΤ<.>, Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, με γράμμα της προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Χριστοδουλάκη, τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χ. Βερελή, και<...> τον υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ κ. Κ. Λαλιώτη, αλλά και στον διευθύνοντα σύμβουλο του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, στην Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, και στην Ένωση Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων, με θέμα 'προβλήματα στη διακίνηση τουριστών στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος' τονίζει ότι 'η μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας, ο τουρισμός, αντιμετωπίζεται με προχειρότητα, αδιαφορία, και πολλές φορές εχθρικά'.

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι ' στα μεγάλα έργα απουσιάζουν η πρόβλεψη και η πρόθεση βοήθειας των τουριστικών επιχειρήσεων με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερα σοβαρά προβλήματα στην διεξαγωγή της εργασίας τους. Τρανταχτό παράδειγμα είναι τα προβλήματα στην διακίνηση του τεράστιου όγκου των τουριστών στο νέο αεροδρόμιο'.

Ειδικότερα τα προβλήματα που επισημαίνει η ΠΟΕΤ είναι: Ενώ είχε συμφωνηθεί η, για την πρώτη ώρα, δωρεάν στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων στον προβλεπόμενο για το σκοπό αυτό χώρο και η, στη συνέχεια, παραχώρηση βοηθητικού χώρου για την στάθμευση των λεωφορείων στις περιπτώσεις κατά τις οποίες θα υπήρχε καθυστέρηση πτήσεων η σύγχρονη παραλαβή από προερχόμενους επιβάτες από Σέγκεν και μη Σέγκεν χώρες, οι αρμόδιοι του αεροδρομίου δήλωσαν ότι αποφάσισαν την καταβολή σοβαρού αντιτίμου με την αρχική προσέγγιση του τουριστικού λεωφορείου.
Ενώ οι αρμόδιοι του αεροδρομίου είχαν κρίνει λογική την διάθεση ικανοποιητικού αριθμού ελευθέρας εισόδου διαπιστευμένων υπαλλήλων των τουριστικών γραφείων για την διευκόλυνση και την εξυπηρέτηση των πελατών των μελών της ΠΟΕΤ που σε τελευταία ανάλυση είναι και πελάτες του αεροδρομίου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες λόγω της μη σωστής εξ΄ αρχής μελέτης του χώρου, υπαναχώρησαν γνωρίζοντας μας ότι οι άδειες θα δίδονται μόνο σε περιπτώσεις συνεδρίων.
Ενώ οι αρμόδιοι του αεροδρομίου μας είχαν επανειλημμένα διαβεβαιώσει ότι ο εναπομένων χώρος (περίπτερο) θα διατίθετο στις Ομοσπονδίες μας και στην Ένωση Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σαν τόπος συναντήσεως των πολυπληθών πελατών μας, τελικά τον παραχώρησαν στη συμπαθή με τάξη των ταξί, ο οποίος όπως είναι ευνόητο εξυπηρετεί μηδαμινό σε σχέση με εμάς, αριθμό επισκεπτών και πάντως δεν έχει την ευθύνη για τους τουρίστες επισκέπτες της χώρας μας όπως οι επιχειρήσεις που εκπροσωπούμε.
Ενώ υπάρχει απαλλαγή του αντιτίμου στάθμευσης των ταξί, των αγοραίων και των λιμουζινών αυτοκινήτων στα μισθωμένα από τις επιχειρήσεις μας ταξί απαιτείται καταβολή αντιτίμου στάθμευσης, ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει περίτρανα την αντιμετώπιση των επιχειρήσεων μας από τους αρμοδίους του αεροδρομίου.
Η ΠΟΕΤ αναφέρει ότι το κόστος του αεροδρομίου έχει γίνει πλέον απαγορευτικό, γεγονός που μάλιστα συζητιέται δυσμενώς μεταξύ των ελλήνων επιχειρηματιών και των tour operators του εξωτερικού. Τέλος, η ΠΟΕΤ ανακοινώνει ότι με βάση απόφαση που έχει ληφθεί από τις 15 Ιουνίου και μετά τα τουριστικά λεωφορεία δεν θα χρησιμοποιούν το πάρκινγκ αλλά θα παραλαμβάνουν τους τουρίστες επιβάτες όπως και τα λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών, γεγονός που συμβαίνει σε όλα τα Ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024