Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΟΕΤ: Ο τουρισμός πρέπει να αντιμετωπίζεται από την Ε.Ε. ως αυτόνομος τομέας της οικονομίας

ΠΟΕΤ: Ο τουρισμός πρέπει να αντιμετωπίζεται από την Ε.Ε. ως αυτόνομος τομέας της οικονομίας

“Την μεγάλη σημασία του τουρισμού για την Ε.Ε. και την διεύρυνσή του με νέες χώρες μέλη στις οικονομίες, των οποίων ο τουρισμός παίζει καθοριστικό ρόλο”, επεσήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας […]

“Την μεγάλη σημασία του τουρισμού για την Ε.Ε. και την διεύρυνσή του με νέες χώρες μέλη στις οικονομίες, των οποίων ο τουρισμός<...> παίζει καθοριστικό ρόλο”, επεσήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ) κ. Μάριος Τριβυζάς, μιλώντας σε εκδήλωση του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης με θέμα “Διεύρυνση της Ε.Ε. – Τουρισμός, Νέες Προοπτικές” που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 6/11/2004 με την ευκαιρία της έκθεσης τουρισμού `Philoxenia 2004`.

Η ΠΟΕΤ δια του προέδρου της επεσήμανε, ότι “η Ε.Ε. είναι ανάγκη να αποκτήσει συγκεκριμένη πολιτική στον τουρισμό και θεωρεί ότι πρέπει να καθιερωθεί ως επίσημο όργανο το Συμβούλιο Υπουργών Τουρισμού”, και αυτό, “γιατί μπορεί ο τουρισμός να σχετίζεται και με άλλα πολλά υπουργεία και δραστηριότητες (ναυτιλία, μεταφορές, περιβάλλον, πολιτισμός κ.λ.π.) είναι όμως απαραίτητο να αντιμετωπίζεται από την Ε.Ε. ως αυτόνομος τομέας της οικονομίας.

Επίσης, πρόσθεσε ότι “η Ευρώπη ως προορισμός δέχεται ποσοστό περίπου 55% του συνόλου του παγκόσμιου τουρισμού με περισσότερους από 400 εκατ. τουρίστες ετησίως και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού με ετήσιο ρυθμό αύξησης περίπου 3%, το έτος 2020 αναμένεται ότι περισσότεροι από 720 εκατ. άνθρωποι θα ταξιδεύουν στην Ε.Ε.. Επιπλέον η διεύρυνση της Ε.Ε. με νέα μέλη συμβάλει πολιτικά στην σταθεροποίηση της ειρήνης σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο των Βαλκανίων, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε περιοχή εντάσεων και συγκρούσεων. Βοηθά επίσης στην αλληλοκατανόηση των λαών, των πολιτισμών και στην γεφύρωση των όποιων διαφορών υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια”.

Μιλώντας τέλος ο κ. Τριβυζάς στην δεξίωση που παρέθεσε η ΠΟΕΤ στις 5/11/2004 στο ξενοδοχείο `Hyatt Regency`, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο υφυπουργός τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χάρης Κοκκώσης, υπουργοί της Κυβέρνησης, βουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων, πρόεδροι τουριστικών φορέων και επιχειρηματίες, τόνισε “την ανάγκη της ενότητας στον ευαίσθητο χώρο του τουρισμού, την στενότερη και τακτικότερη επικοινωνία υπουργείου τουρισμού και φορέων χωρίς διακρίσεις, καθώς και την αξιοποίηση της επιτυχίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, που θα αποτελέσει την βάση για νέα ώθηση του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος και προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024