Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΟΕΤ: Σε σωστή κατεύθυνση το Νομοσχέδιο για τον Τουρισμό

ΠΟΕΤ: Σε σωστή κατεύθυνση το Νομοσχέδιο για τον Τουρισμό

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ) πρόσφατα ανακοίνωσε τις θέσεις της για το Νομοσχέδιο για τον τουρισμό μέσω της ομιλίας του προέδρου της κ. Μάριου Τριβυζά. Συγκεκριμένα η ΠΟΕΤ πιστεύει […]

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ) πρόσφατα ανακοίνωσε τις θέσεις της για το Νομοσχέδιο για τον τουρισμό<...> μέσω της ομιλίας του προέδρου της κ. Μάριου Τριβυζά.

Συγκεκριμένα η ΠΟΕΤ πιστεύει ότι:

  • Το εν λόγω Νομοσχέδιο κινείται γενικά προς την σωστή κατεύθυνση, όπως και η ίδια η ίδρυση του Υπουργείου Τουρισμού.
  • Με δεδομένο ότι ο Τουρισμός σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με πλήθος άλλων Υπουργείων (όπως του Πολιτισμού, Ναυτιλίας, Ανάπτυξης, Εργασίας, Μεταφορών κ.α.) προτείνουμε να προβλεφθεί στο Νομοσχέδιο η δημιουργία Διυπουργικής Επιτροπής για την εξέταση και επίλυση των προβλημάτων και τον συντονισμό των δράσεων (όπως το άρθρο 1, παρ. γ, με Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. και Ε.Ν.Α.Ε.).
  • Προτείνουμε το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού να μην ξεπερνά τα 20 άτομα (άρθρο 6, παρ. 1), προκειμένου να γίνει πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΟΕΤ ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους είναι ανάγκη να υπάρξει διυπουργική συνεργασία και συντονισμός για θέματα τουρισμού, ενώ απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις τοποθετήθηκε και σε ευρύτερα θέματα που σχετίζονται με τον ελληνικό τουρισμό, όπως η ανεπαρκής προβολή, η μείωση της ανταγωνιστικότητας του προϊόντος και ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τις τιμές, καθώς και τα ιδιαίτερα προβλήματα του κλάδου των τουριστικών γραφείων και πούλμαν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024