Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠολλά τα παράπονα τουριστών για την ακρίβεια σε περιοχές της Χαλκιδικής

Πολλά τα παράπονα τουριστών για την ακρίβεια σε περιοχές της Χαλκιδικής

Πολλά είναι τα παράπονα των αλλοδαπών τουριστών, που προτίμησαν να επισκεφτούν φέτος περιοχές της Βόρειας Ελλάδαςγια να περάσουν τις διακοπές τους, καθώς όπως αναφέρουν οι τιμές αγαθών και διαφόρων υπηρεσιών […]

Πολλά είναι τα παράπονα των αλλοδαπών τουριστών, που προτίμησαν να επισκεφτούν φέτος περιοχές της Βόρειας Ελλάδας<...>για να περάσουν τις διακοπές τους, καθώς όπως αναφέρουν οι τιμές αγαθών και διαφόρων υπηρεσιών στις τουριστικές περιοχές είναι πολύ υψηλότερες από αυτές στην πατρίδα τους.

Ειδικότερα, η πλειονότητα των τουριστών εκφράζει έντονα παράπονα για την ακρίβεια στη διατροφή, σε εστιατόρια και ταβέρνες, αλλά και στον καφέ και το εμφιαλωμένο νερό, ενώ από την άλλη, όπως υποστηρίζουν οι επιχειρηματίες της Χαλκιδικής “οι τιμές παραμένουν σταθερές την τελευταία τριετία”.

Οι αιτίες της ακρίβειας, που αποτελεί σημαντικό ανασταλτικό παράγοντα για τον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Αγγελιοφόρος`, εντοπίζονται στους ακόλουθους τρεις παράγοντες:


  1. Στο ευρώ, η έλευση του οποίου ανέβασε τις τιμές όλων των προϊόντων και προσφερόμενων υπηρεσιών έως και 50%.
  2. Στα αυξημένα δημοτικά τέλη και τους φόρους, που πρέπει να πληρώνουν οι επιχειρηματίες. “Έχουμε ουσιαστικά συνέταιρο το κράτος με το ΦΠΑ στο 19% και το δήμο με τα τέλη που μας βάζει”, λένε οι επιχειρηματίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος οι τιμές που καθορίστηκαν από το δήμο Ν. Μουδανιών για την εκμετάλλευση της παραλίας είναι αυξημένες κατά 50%, ενώ στο δήμο Τορώνης έχουν τριπλασιαστεί σε σύγκριση με πέρσι.
  3. Στη συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου. Κάθε χρόνο μειώνονται όλο και περισσότερο οι μέρες κατά τις οποίες υπάρχει μεγάλη πληρότητα στα τουριστικά θέρετρα. Έτσι, με 30 – 35 ημέρες τουρισμό και τα Σαββατοκύριακα, πολλοί υποχρεώνονται να αυξήσουν τις τιμές για να βγάλουν τα λειτουργικά τους έξοδα και το κέρδος της χρονιάς.

Όπως σημείωσε σχετικά η πρόεδρος του Σωματείου Τουριστικών Πρακτόρων Χαλκιδικής, κ. Δέσποινα Στεργίου, “γίνεται προσπάθεια από όλους τους επιχειρηματίες για συγκράτηση των τιμών και πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα”. Ενώ, οι ιδιοκτήτες των τουριστικών επιχειρήσεων, όπως δηλώνουν από την πλευρά τους, γνωρίζουν ότι είναι ακριβά, αλλά δεν μπορούν να πάνε χαμηλότερα, με τόσα που πρέπει να πληρώσουν και με σεζόν που δεν ξεπερνάει τις 30 ημέρες.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024