Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροχωρά κανονικά η διαδικασία κατασκευής δύο μαρίνων στη Θεσσαλονίκη

Προχωρά κανονικά η διαδικασία κατασκευής δύο μαρίνων στη Θεσσαλονίκη

Σύμβαση για την κατασκευή δύο μαρίνων στη Θεσσαλονίκη υπέγραψαν ο δήμαρχος της πόλης, κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος,ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, κ. Χριστόφορος Κουτίτας και η πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού […]

Σύμβαση για την κατασκευή δύο μαρίνων στη Θεσσαλονίκη υπέγραψαν ο δήμαρχος της πόλης, κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος,<...>ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, κ. Χριστόφορος Κουτίτας και η πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης (ΟΡΘ), κ. Σταυρούλα Μπαϊρακτάρη. Πιο συγκεκριμένα, η μία θα κατασκευαστεί στην αρχή του λιμανιού, στη πλατεία Ελευθερίας και η άλλη στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την υλοποίηση του σκοπού της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται σε 100.000 ευρώ, ενώ οι πόροι για την υλοποίηση της σύμβασης προέρχονται από τον τακτικό προϋπολογισμό των συμβαλλόμενων φορέων (Δήμος Θεσσαλονίκης 50%, ΟΛΘ 45% και ΟΡΘ 5%).

Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης είναι η εκπόνηση όλων των απαραιτήτων πρόδρομων μελετών, για την προετοιμασία των συνοδευτικών τευχών και φακέλων τεκμηρίωσης έργου, η σύνταξη των οποίων απαιτείται για την προκήρυξη δημοσίου διαγωνισμού, με πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κατασκευή με συγχρηματοδότηση δύο τουριστικών λιμένων αναψυχής.

Σχετικά, ο δήμαρχος της πόλης, κ. Παπαγεωργόπουλος δήλωσε ότι “ξεκινούμε ένα φιλόδοξο σχέδιο για να δημιουργήσουμε στα επόμενα χρόνια δύο μαρίνες σε πρώτη φάση, τρεις σε δεύτερη φάση και ίσως και ένα τέταρτο χώρο υποδοχής φιλοξενίας πλοίων (μαρίνες)”, ενώ, όπως υπογράμμισε “ήταν κοινή η αγωνία των συμβαλλόμενων φορέων για την ανάπτυξη και αξιοποίηση του θαλάσσιου `μετώπου` της πόλης”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024