Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΡιζικές αλλαγές στο λιμένα Αλεξανδρούπολης

Ριζικές αλλαγές στο λιμένα Αλεξανδρούπολης

Ριζικές αλλαγές αναμένεται να υποστεί ο λιμένας Αλεξανδρούπουλης στο προσεχές μέλλον, οι οποίες θα αυξήσουν τις δυνατότητες χρήσηςκαι φυσικά θα αυξήσουν την επιβατική κίνηση του, καθώς στις 20 Οκτωβρίου δημοπρατείται […]

Ριζικές αλλαγές αναμένεται να υποστεί ο λιμένας Αλεξανδρούπουλης στο προσεχές μέλλον, οι οποίες θα αυξήσουν τις δυνατότητες χρήσης<...>και φυσικά θα αυξήσουν την επιβατική κίνηση του, καθώς στις 20 Οκτωβρίου δημοπρατείται μέσα από το Γ` Κ.Π.Σ. η εκβάθυνση του, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορέσει να προσελκύσει μεγαλύτερα πλοία και να πραγματοποιήσει περισσότερες συνδέσεις με άλλα λιμάνια.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, το έργο, συνολικού προϋπολογισμού, αξίας 24 εκατ. ευρώ, αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις από ενδεχόμενες ενστάσεις θα ξεκινήσει αμέσως και αναμένεται να είναι έτοιμο σε 18 μήνες.

“Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα, καθώς από τα 4-6 μέτρα, που είναι σήμερα το βάθος του λιμανιού θα φθάσει τα 12 μέτρα”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Α., κ. Γιώργος Μπέντης, υπογραμμίζοντας ότι “το βάθεμα αμέσως μας δίνει φτερά προκειμένου στο λιμάνι μας να φιλοξενήσουμε μεγαλύτερα πλοία και αυτό έχει άμεση σχέση για συνδέσεις που θέλουμε να γίνουν τόσο με την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου όσο και με τα Παρευξείνια λιμάνια”.

Αναφερόμενος στα υπόλοιπα έργα, που ακούγονταν κατά καιρούς και αφορούσαν τα έργα εκσυγχρονισμού στη χερσαία ζώνη προϋπολογισμού, συνολικού κόστους περίπου 14 εκατ. ευρώ, ο κ. Μπέντης επεσήμανε ότι αυτά ήταν μόνο στα λόγια, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα ακόλουθα: “Τα έργα αυτά δεν είναι ενταγμένα σε κανένα πρόγραμμα. Γίνεται μια προσπάθεια από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για να εξευρεθούν πόροι, προκειμένου να αντιμετωπισθούν αυτά τα έργα. Υπάρχει ο φόβος ότι δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και για αυτό πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση”.

Τα έργα που πρέπει να γίνουν είναι η ολοκλήρωση του Master plan και αυτά που προβλέπει το Master plan, όπως επιβατικός σταθμός, εμπορευματικό κέντρο κ.ά.. Το έργο αυτό για να μπορέσει να υλοποιηθεί θα πρέπει να ενταχθεί στο Δ΄ Κ.Π.Σ., ενώ άλλα θα γίνουν με τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, όπως και αυτό, όπως υπογράμμισε ο κ. Μπέντης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024