Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣε υψηλά επίπεδα οι πληρότητες ξενοδοχείων Μαγνησίας τα Χριστούγεννα
Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας

Σε υψηλά επίπεδα οι πληρότητες ξενοδοχείων Μαγνησίας τα Χριστούγεννα

Το Πήλιο, που εξακολουθεί να παραμένει από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα και ψηφίστηκε στην Έκθεση Philoxenia ως ο πιο αγαπημένος ορεινός – εξοχικός προορισμός, καθώς και ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς στην Ελλάδα, είναι πανέτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες του ενόψει και των φετινών εορτών…

Το Πήλιο, που εξακολουθεί να παραμένει από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα και ψηφίστηκε στην Έκθεση Philoxenia ως ο πιο αγαπημένος ορεινός – εξοχικός προορισμός, καθώς και ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς<...>στην Ελλάδα, είναι πανέτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες του ενόψει και των φετινών εορτών. Η περιοχή του Πηλίου, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα τιμών, καθώς και δυνατότητα εύκολης εύρεσης καταλυμάτων ακόμη και στην καρδιά της χειμερινής τουριστικής περιόδου, με τη δυναμικότητα των 5.000 κλινών που διατίθενται το χειμώνα και άλλων 2.000 κλινών σε βοηθητικά καταλύματα που διατίθενται το καλοκαίρι, μπορεί να εξυπηρετήσει όλους όσους σχεδιάζουν να επισκεφθούν την περιοχή.

Το Πήλιο αποτελείται από πλέον των 28 χωριών και οικισμών και η συνεχής διαθεσιμότητα δωματίων οφείλεται στην ύπαρξη πολλών κλινών. Στα ξενοδοχειακά καταλύματα των ορεινών περιοχών και σε εκείνα της πόλης του Βόλου, οι πληρότητες για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά είναι σε υψηλά επίπεδα, αγγίζοντας το 90%. Αυξημένη αναμένεται πως θα είναι η προσέλευση των επισκεπτών στη Μαγνησία και τα Φώτα. Ωστόσο υπάρχουν ακόμη ελεύθερα δωμάτια με άκρως ελκυστικές τιμές και οι επισκέπτες θα πρέπει να προβούν σε κρατήσεις, ώστε να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα την τελευταία στιγμή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, στην πόλη του Βόλου υπάρχει διαθεσιμότητα δωματίων για όλη την γιορτινή περίοδο και το ίδιο συμβαίνει και στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου. Επί του παρόντος, στο Ανατολικό Πήλιο η διαθεσιμότητα είναι της τάξης του 65% για τις μέρες των εορτών, ενώ στο Δυτικό Πήλιο αγγίζει το 80%. Στον ορεινό όγκο του Κεντρικού Πηλίου οι κρατήσεις των δωματίων έχουν φτάσει στο 90%.

Στους παραθαλάσσιους τουριστικούς προορισμούς του Πηλίου, η κίνηση θα είναι ελαφρώς αυξημένη την ίδια χρονική περίοδο με ένα ποσοστό πληρότητας της τάξης του 30%. Τα καταλύματα που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα, πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για διαμονή το χειμώνα και είναι πανέτοιμα ώστε να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες της περιοχής κατά την εορταστική περίοδο. Λόγω της χωροταξικής τοποθέτησης των χωριών του Πηλίου, τα παραθαλάσσια χωριά είναι σε πολύ μικρή απόσταση από τα χειμερινά, κι έτσι η μετάβαση από τη θάλασσα στο βουνό κι αντίστροφα δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες.

Τόσο τα χωριά του Πηλίου, όσο και η περιοχή της Νέας Αγχιάλου και του Αλμυρού βρίσκονται πολύ κοντά στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου. Ο καιρός είναι ιδανικός και πιστεύουμε ότι θα διευκολύνει την πρόσβαση των επισκεπτών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024