Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣημαντικές οι προοπτικές διαβαλκανικής συνεργασίας στο Συνεδριακό Τουρισμό
5ο Πανελλήνιο Συνέδριο HAPCO

Σημαντικές οι προοπτικές διαβαλκανικής συνεργασίας στο Συνεδριακό Τουρισμό

Με ιδιαίτερη επιτυχία και αισιόδοξα μηνύματα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου & Workshops του HAPCO, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη (Grand Hotel Palace), στις 6-7 Μαρτίου 2009, με θέμα “Στρατηγικές…

Με ιδιαίτερη επιτυχία και αισιόδοξα μηνύματα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου & Workshops του HAPCO, που πραγματοποιήθηκε στη<...> Θεσσαλονίκη (Grand Hotel Palace), στις 6-7 Μαρτίου 2009, με θέμα “Στρατηγικές Περιφερειακής Ανάπτυξης του Συνεδριακού Τουρισμού σε Περίοδο Ύφεσης`, φέροντας τις αιγίδες του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Αξιοσημείωτες ήταν πολλές από τις στοχευμένες παρουσιάσεις των ομιλητών από Ελλάδα και Βαλκάνια, όσο και οι ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις των συνέδρων, που έδωσαν προστιθέμενη αξία στις εργασίες του συνεδρίου και συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση ενός γόνιμου διαλόγου μεταξύ επαγγελματιών της αγοράς, ακαδημαϊκών και πολιτικών.

Σύμφωνα με την πλειοψηφία των συνέδρων, η αγορά του συνεδριακού τουρισμού αντιλαμβάνεται την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, αλλά καταφέρνει σε μεγάλο βαθμό να ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις της. Λύση–κλειδί για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κρίσης αποτελούν οι συνεργασίες και ειδικότερα αυτές σε διαβαλκανικό επίπεδο. Στο πλαίσιο του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του HAPCO, όπου μεταξύ των ομιλητών ήταν και η γενική διευθύντρια του Istanbul Convention & Visitors Bureau, κα Handan Boyce, ο πρόεδρος του Serbia Convention Bureau, κ. Milos Milovanovic και η αντιπρόεδρος της Bulgarian Association of Travel Agents (BATA), κα Nelly Sandalska, κατέστη εμφανές πως οι προοπτικές διαβαλκανικής συνεργασίας στο συνεδριακό τουρισμό είναι σημαντικές. Το πρώτο βήμα για τη θεμελίωση αυτής της συνεργασίας αποτελεί πλέον πραγματικότητα, ενώ στόχος του HAPCO είναι στο μέλλον να ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες, με την ουσιαστική συμβολή Πολιτείας και φορέων.

Η Θεσσαλονίκη, φιλοξενώντας το συνέδριο του HAPCO, απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι δικαίως κατέχει τον τίτλο του κορυφαίου περιφερειακού συνεδριακού προορισμού, ενώ τα συμπεράσματα των δύο εμπειρικών ερευνών που διεξήχθησαν για λογαριασμό του HAPCO από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Minoan International College με θέμα “Η Β. Ελλάδα ως Περιφερειακός συνεδριακός προορισμός: Προβλήματα και ευκαιρίες” και από το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με θέμα “Υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό της Β. Ελλάδας στο συνεδριακό τουρισμό”, μπορούν, εφόσον αξιοποιηθούν καταλλήλως, να απογειώσουν τη δυναμική της πόλης.

Σημειώνεται ότι δράσεις περιφερειακής ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού σκοπεύει ο HAPCO να προτείνει μέσω ενημερωτικών ημερίδων και workshops και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως τη Ρόδο, τη Κρήτη, την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη, τα Ιωάννινα, κ.λπ., έχοντας ως απώτερο σκοπό, κατόπιν συνεργασιών με ξενοδόχους και πράκτορες, την ανάδειξη των συνεδριακών τους δυνατοτήτων.

Συνεχίζοντας το θεσμό των Βραβεύσεων κατά το επίσημο δείπνο των πανελλήνιων συνεδρίων του, το Δ.Σ. του HAPCO τίμησε φέτος τέσσερις εξέχουσες προσωπικότητες για την προσφορά τους στο συνεδριακό τουρισμό. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. HAPCO κ. Ντίνος Αστράς απένειμε τιμητική διάκριση στον πρόεδρο του Minoan International College κ. Νίκο Σκουλά, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος στον πρόεδρο της Helexpo Α.Ε. και πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, κ. Αριστοτέλη Θωμόπουλο, ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του 5ου Συνεδρίου και μέλος του Δ.Σ. HAPCO κ. Ζαχαρίας Καπλανίδης στον πρόεδρο του Ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκης – Grecotel, κ. Νίκο Δασκαλαντωνάκη (εκ μέρους του οποίου το βραβείο παρέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, κ. Στέλιος Κουτσιβίτης) και τέλος ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. HAPCO, κ. Παναγιώτης Ποδηματάς και ο επίτιμος πρόεδρος του HAPCO, κ. Δημήτρης Μάντζιος απένειμαν από κοινού τιμητική διάκριση στο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΟΑΑ, κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Το Επίσημο Δείπνο του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου HAPCO, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009 στο Polis Conference Centre, τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, ο υπουργός Μακεδονίας–Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος, κ. Γεράσιμος Φωκάς, ο πρώην πρόεδρος του Thessaloniki Convention & Visitors Bureau κ. Βασίλειος Μπρόβας, ο διευθυντής του ACB, κ. Γιώργος Αγγελής κ.ά.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε επίσης και η αποχαιρετιστήρια δεξίωση – party, που διοργανώθηκε από τον HAPCO το Σάββατο 7 Μαρτίου 2009 στο Classical Makedonia Palace, εντυπωσιάζοντας τους καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό με τη μαγευτική θέα που προσφέρει στο Θερμαϊκό Κόλπο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024