Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣπηλιωτόπουλος: Στόχος να γίνει η Ελλάδα πόλος έλξης Κινέζων επισκεπτών
Έκθεση ζωγραφικής στο Ελληνικό Σπίτι

Σπηλιωτόπουλος: Στόχος να γίνει η Ελλάδα πόλος έλξης Κινέζων επισκεπτών

Έκθεση ζωγραφικής, που πραγματοποιείται στο Ελληνικό Σπίτι στο Πεκίνο εγκαινίασε χτες ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κίνα. Μέσω της έκθεσης, όπως τόνισε, δεν ταξίδεψε μόνο η ελληνική τέχνη, η ζωγραφική, η σύγχρονη πολιτιστική παραγωγή, αλλά η εικόνα, η ιστορία και ο πολιτισμός της Ελλάδας…

Έκθεση ζωγραφικής, που πραγματοποιείται στο Ελληνικό Σπίτι στο Πεκίνο εγκαινίασε χτες ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κίνα. Μέσω της έκθεσης, όπως τόνισε, δεν ταξίδεψε<...>μόνο η ελληνική τέχνη, η ζωγραφική, η σύγχρονη πολιτιστική παραγωγή, αλλά η εικόνα, η ιστορία και ο πολιτισμός της Ελλάδας. Ο πολιτισμός, άλλωστε, σημείωσε είναι η μεγάλη γέφυρα, που ενώνει τον ελληνικό με τον κινέζικο λαό και βοηθά την τουριστική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ενισχύοντας την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού στο Πεκίνο.

Η Ελλάδα, με την πολυεπίπεδη δραστηριότητα μέσω του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κερδίζει κάθε χρόνο ολοένα και μεγαλύτερο μέρος Κινέζων επισκεπτών. Στόχος μας επεσήμανε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, είναι να γίνει η Ελλάδα πόλος έλξης Κινέζων επισκεπτών, συμπληρώνοντας πως εκδηλώσεις σαν αυτή λειτουργούν ως καταλύτη στην προσέλκυση τουριστών, δεδομένης της αγάπης και του σεβασμού που τρέφει ο κινέζικος λαός για τον ελληνικό πολιτισμό.

Η απήχηση της έκθεσης, όπως ανέφερε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είναι πάρα πολύ μεγάλη. Πρόκειται, εξήγησε, για “μια από τις πιο σημαντικές πολιτισμικές εκδηλώσεις που κάνουμε στην προσπάθεια μας να στήσουμε μια γέφυρα πολιτισμικής επικοινωνίας που θα βοηθήσει την τουριστική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, μεταξύ της Ελλάδος και της Κίνας».

Αναφερόμενος δε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο, ο κ. Σπηλιωτόπουλος, σε δηλώσεις του επεσήμανε: «Η χώρα μας από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στο Πεκίνο. Στηρίξαμε την προσπάθεια που έκανε για να αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως με τον ίδιο τρόπο στηρίζουμε σήμερα την προσπάθειά του για επιτυχή διοργάνωση. Είναι γνωστό ότι εμείς, ως χώρα που γέννησε την ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων και τους διοργάνωσε το 2004, έχουμε την εμπειρία, την έχουμε καταθέσει και έχουμε τη διάθεση να βοηθήσουμε για μια άρτια και επιτυχή διοργάνωση. Και είμαστε βέβαιοι ότι, αν όλοι μαζί προσπαθήσουμε, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008 θα στηθούν και αυτοί με την ίδια επιτυχία».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024