Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτην κορυφή καταλόγου με μνημεία ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς η Ακρόπολη

Στην κορυφή καταλόγου με μνημεία ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς η Ακρόπολη

Την πρώτη θέση στον κατάλογο των μνημείων ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς θα καταλαμβάνει η Ακρόπολη, έπειτα από πρωτοβουλία του Γάλλου υπουργού Πολιτισμού, κ. Ρενώ Ντοντιέ ντε Βαμπρ. Η σχετική πλάκα με […]

Την πρώτη θέση στον κατάλογο των μνημείων ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς θα καταλαμβάνει η Ακρόπολη, έπειτα από πρωτοβουλία του Γάλλου υπουργού Πολιτισμού, κ. Ρενώ Ντοντιέ ντε Βαμπρ. Η σχετική πλάκα με τα μνημεία<...>θα αναρτηθεί την προσεχή Δευτέρα, 26 Μαρτίου, στην Ακρόπολη από τον κ. ντε Βαμπρ και τον υπουργό Πολιτισμού της Ελλάδας, κ. Γιώργο Βουλγαράκη.

Εντωμεταξύ, σε τριήμερο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι με τίτλο “Κληρονομιές της Ευρώπης, Ευρωπαϊκή κληρονομιά” αναλύθηκε η έννοια της εθνικής πολιτιστικής κληρονομιάς σε σχέση με την ευρωπαϊκή ταυτότητα. Τις εργασίες του συνεδρίου στο Παρίσι χαιρέτησε ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης, τονίζοντας ότι “μετά την οικονομία είναι σαφές ότι η Ευρώπη ανακαλύπτει τον συνεκτικότερο συνδετικό κρίκο που διαθέτει, που είναι ο πολιτισμός της, ο οποίος τονίζει την ενότητα και τη διαφορετικότητα, την συνεκτικότητα και την αντίφαση, το ίδιο και το άλλο”.

Την Τρίτη, ο κ. Βουλγαράκης στα πλαίσια του ταξιδιού του στο Παρίσι, όπου εγκαινίασε την έκθεση “Πραξιτέλης” στο Μουσείο του Λούβρου, συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή της Ουνέσκο κ. Κοϊχίρο Ματσούρα. Ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε στον κ. Ματσούρα ότι ενόψει των εγκαινίων του νέου μουσείου της Ακροπόλεως θα γίνει συνέδριο στην Αθήνα περί τα τέλη του 2007 με τη συμμετοχή υπουργών Πολιτισμού των χωρών που έχουν συνδεθεί με την ανάπτυξη μεγάλων πολιτισμών, όπως Κίνα, Ινδία, Αίγυπτος, Ιταλία και άλλες. Ο κ. Ματσούρα, με τη σειρά του δήλωσε ότι το συνέδριο θα τεθεί υπό την αιγίδα της Ουνέσκο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024