Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας το τουριστικό καταφύγιο Όρμου Παναγίας

Στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας το τουριστικό καταφύγιο Όρμου Παναγίας

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργου Τσιότρα, εντάχθηκε στο Περιφερειακό ΕπιχειρησιακόΠρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας το έργο “Τουριστικό Καταφύγιο Ορμου Παναγίας”, προϋπολογισμού 2.032.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης τη […]

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργου Τσιότρα, εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό<...>Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας το έργο “Τουριστικό Καταφύγιο Ορμου Παναγίας”, προϋπολογισμού 2.032.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής.

Το έργο αφορά στην κατασκευή προσήνεμου μόλου μήκους 45 μέτρων και υπήνεμου συνδετήριου μόλου μήκους 24 μέτρων. Επίσης αφορά στην εγκατάσταση πλωτού κυματοθραύστη μήκους 96 μέτρων και πλωτών προβλητών συνολικού μήκους 354 μέτρων. Στο πλαίσιο του έργου θα γίνουν επίσης έργα χερσαίας ζώνης (κτιριακές εγκαταστάσεις), ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις (ύδρευσης, ηλεκτρικές και πυροπροστασίας), προμήθεια και εγκατάσταση ενός φάρου και προμήθεια αντιρρυπαντικού εξοπλισμού πρόληψης και καταπολέμησης της ρύπανσης της θάλασσας από πετρελαιοειδή.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσιότρας, “το έργο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την περιοχή του Ορμου Παναγίας, τόσο από τουριστικής πλευράς, όσο κι από οικονομικής, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της αλιείας. Πρόκειται γι` ακόμη ένα έργο τουριστικού καταφυγίου στη Χαλκιδική που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ και συντελεί έτσι στην αναβάθμιση της τουριστικής υποδομής και στη μείωση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων στην περιοχή μας. Οι εργασίες υπολογίζουμε ότι θα αρχίσουν τον επόμενο μήνα και θα ολοκληρωθούν το Δεκέμβριο του 2007. Είναι πολύ μεγάλης σημασίας η προμήθεια του αντιρρυπαντικού εξοπλισμού, στην προσπάθεια που καταβάλει τόσο η Πολιτεία, όσο και η Αυτοδιοίκηση για την πρόληψη και καταπολέμηση της ρύπανσης, ειδικά σε τουριστικές περιοχές, οι οποίες αποτελούν και την εικόνα μας σε όλο τον κόσμο για το επίπεδο του πολιτισμού που διαθέτουμε και την ποιότητα του τουρισμού μας”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024