Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυσκέψεως συνέχεια στο ΥΕΝ για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος της νήσου Θήρας

Συσκέψεως συνέχεια στο ΥΕΝ για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος της νήσου Θήρας

Σε συνέχεια της σύσκεψης εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 17 Απριλίου, υπό την προεδρία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, και μετά από πρόσκλησή του, οι εκπρόσωποι των θεσμικών […]

Σε συνέχεια της σύσκεψης εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 17 Απριλίου, υπό την προεδρία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, και μετά από πρόσκλησή του, οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων της νήσου Θήρας συμμετείχαν σε σύσκεψη, παρουσία<...>νομικών και τεχνικών εμπειρογνωμόνων, που πραγματοποιήθηκε χτες, Πέμπτη 19 Απριλίου, υπό την προεδρία Αρχηγού Λ.Σ. Αντιναυάρχου Ηλία Σιωνίδη και με την παρουσία Υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΕΝ.

Ο Αρχηγός ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις ενέργειες που υλοποιούνται, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών για την απάντληση των καυσίμων και των λοιπών ρυπογόνων ουσιών από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond. Στη συνάντηση, παρουσία των εμπειρογνωμόνων, απαντήθηκαν τα τεχνικής φύσεως ερωτήματα που τέθηκαν. Παράλληλα έγινε πλήρης και ενδελεχής ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών στην περιοχή του ναυαγίου και για την ακολουθούμενη πρακτική απάντλησης των καυσίμων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, ενώ οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων δήλωσαν, μεταξύ άλλων, ότι είναι αρωγοί στις προσπάθειες που καταβάλλονται από το ΥΕΝ για την πλήρη απορρύπανση της περιοχής του ναυαγίου και την απόδοσή της στους κατοίκους της περιοχής και στον Τουρισμό όπως ήταν και πριν από το ναυάγιο.

Επίσης, μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Ρούσσος `Aγγελος, δήλωσε ότι κατά την έναρξη της θερινής περιόδου δεν θα υπάρχει κανένας κίνδυνος θαλάσσιας ρύπανσης στην περιοχή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Β’ Υπαρχηγός του Λιμενικός Σώματος Υποναύαρχος Μπούσιος Αθανάσιος, καθώς και άλλοι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Ρούσσος `Αγγελος, ο Έπαρχος Θήρας κ. Ρούσσος Χρύσανθος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και θεσμικών φορέων της νήσου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024