Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤη δημιουργία γηπέδου γκολφ στην Κέφαλο της Κω προωθεί ο Νικητιάδης
Βουλευτής Δωδεκανήσου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Τη δημιουργία γηπέδου γκολφ στην Κέφαλο της Κω προωθεί ο Νικητιάδης

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προσπάθεια του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Γιώργου Νικητιάδη, για την προώθηση της ιδέας δημιουργίας γηπέδου γκολφστην Κέφαλο της Κω. Ο κ. Γιώργος Νικητιάδης, που […]

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προσπάθεια του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Γιώργου Νικητιάδη, για την προώθηση της ιδέας δημιουργίας γηπέδου γκολφ<...>στην Κέφαλο της Κω.

Ο κ. Γιώργος Νικητιάδης, που από καιρό έχει καταστήσει σαφές ότι η ανάπτυξη του νησιού της Κω και η βιωσιμότητα του τουριστικού προϊόντος πρέπει αναγκαστικώς να περνάει από εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως αυτή του γκολφ, είχε συνάντηση την προηγούμενη Πέμπτη για το συγκεκριμένο θέμα με τον Υπουργό Εθνικής `Αμυνας, κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Κατά την συνάντηση ο Δωδεκανήσιος βουλευτής έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα της μεταφοράς του πεδίου βολής της Κεφάλου σε άλλη περιοχή, προϋπόθεση απαραίτητη για τη δημιουργία του γηπέδου γκολφ.

Ο κ Β. Μεϊμαράκης, απαντώντας στο αίτημα του κ. Γ. Νικητιάδη, διαβεβαίωσε πως και ο ίδιος αντιμετωπίζει θετικά τη δημιουργία γηπέδου γκολφ στην Κέφαλο της Κω αναφέροντας πως με χαρά θα εξετάσει τις προτάσεις των αρμοδίων του στρατού για την μεταφορά του πεδίου βολής, εφόσον αυτή είναι εφικτή.

Στη συνέχεια ο Δωδεκανήσιος βουλευτής, αφού ενημέρωσε τον δήμαρχο Ηρακλειδών, κ. Στέργο Μπίλη, ζήτησε να τον συνοδεύσει στην προγραμματισμένη συνάντηση που είχε το Σάββατο 28 Ιουνίου με τον στρατιωτικό διοικητή της Κω Ταξίαρχο κ. Γκίνη. Κατά την συνάντηση, ο Ταξίαρχος έδωσε την διαβεβαίωση ότι θα ενημερωθεί για το θέμα και αφού κατατεθεί επίσημα η αίτηση για την μεταφορά του πεδίου βολής θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι για την υλοποίηση της πρότασης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Γ. Νικητιάδης παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου του Δ.Δ. Κεφάλου του Δήμου Ηρακλειδών με κύριο θέμα το νέο χωροταξικό πλαίσιο, όπου ανέλυσε στους παρευρισκόμενους την σπουδαιότητα της δημιουργίας γηπέδου γκολφ στην περιοχή. Παράλληλα, ανέφερε ότι στόχος του Δήμου και όρος λειτουργίας του γκολφ θα πρέπει να είναι α) η απαγόρευση λειτουργίας ξενοδοχείου με το σύστημα all inclusive, β) η υποχρέωση των επενδυτών για πρόσληψη υπαλλήλων κατά προτεραιότητα από το Δ.Δ. Κεφάλου, στη συνέχεια από το Δήμο Ηρακλειδών και κατόπιν από την ευρύτερη περιοχή της Κω και γ) η απόλυτη δέσμευση των επενδυτών να μην χρησιμοποιηθεί ούτε μια σταγόνα νερό το οποίο θα στερηθούν οι κάτοικοι της περιοχής και επιπλέον να μην δημιουργηθεί ούτε καν το απειροελάχιστο ζήτημα για το περιβάλλον.

Μετά την συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου του Δ.Δ. Κεφάλου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Νικητιάδης ερωτηθείς από δημοσιογράφο δήλωσε τα εξής: «Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου συζητήσαμε μεταξύ άλλων για τη δημιουργία γηπέδου γκολφ την οποία θεωρώ απαραίτητη για την περιοχή. Θα ήθελα να εκφράσω την χαρά και την ικανοποίησή μου γιατί τόσο ο νυν δήμαρχος Στέργος Μπίλης όσο και ο πρώην Θεοδόσης Βαρκάς καθώς και οι κ. Ν. Ζερβός πρώην κοινοτάρχης Κεφάλου και Μ. Ζερβός νυν πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου αλλά και όλοι όσοι παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση συμφώνησαν για την ανάγκη να προχωρήσει ταχύτατα το έργο της δημιουργίας του γκολφ στην Κέφαλο».

Μετά από όλα αυτά αναμένονται οι περαιτέρω ενέργειες από τον Δήμο Ηρακλειδών για την προώθηση του θέματος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024