Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΞΕΕ: Επιδότηση των ξενοδοχείων Β` ή κατώτερης τάξης

ΞΕΕ: Επιδότηση των ξενοδοχείων Β` ή κατώτερης τάξης

Τη δυνατότητα συμμετοχής όλων των ξενοδοχείων Β` ή κατώτερης τάξης στο πρόγραμμα επιδότησης των 3.000 ευρώ ανά δωμάτιο εκτός εκείνων που έχουν ήδη συμβληθεί με την ΟΕ του “Αθήνα 2004” για τον εκσυγχρονισμό τους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων…

Τη δυνατότητα συμμετοχής όλων των ξενοδοχείων Β` ή κατώτερης τάξης στο πρόγραμμα επιδότησης των 3.000 ευρώ ανά δωμάτιο εκτός εκείνων που έχουν<...> ήδη συμβληθεί με την ΟΕ του “Αθήνα 2004” για τον εκσυγχρονισμό τους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων πρότεινε κλιμάκιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) που συναντήθηκε εχθές με τον υπουργό Ανάπτυξης Aκη Τσοχατζόπουλο, τον υφυπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Γεωργακόπουλο και τον γενικό γραμματέα Δημήτρη Γεωργαράκη. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΞΕΕ, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ελάχιστες αιτήσεις έχουν κατατεθεί (περίπου 15) για την συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα επιδότησης ενώ το διαθέσιμο ποσό για το πρόγραμμα αρκεί για να καλύψει την αναβάθμιση μεγάλου αριθμού δωματίων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΞΕΕ, αποδεκτή έγινε από τον υπουργό Ανάπτυξης Aκη Τσοχατζόπουλο η πρόταση του Επιμελητηρίου που αφορά τη διεύρυνση των δικαιούχων των προγραμμάτων ενίσχυσης εκσυγχρονισμού των ξενοδοχείων και των κάμπινγκ τόσο του προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα” όσο και των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) με την ένταξη όλων των επιχειρήσεων που διαθέτουν δυναμικότητα μέχρι 50 δωματίων.

Το ΞΕΕ υπογράμμισε επίσης το φαινόμενο της ύπαρξης έντονων πιέσεων από πλευράς ταξιδιωτικών πρακτόρων για μείωση των τιμών των ξενοδοχείων και επισήμανε τον κίνδυνο υποβάθμισης της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών και προϊόντων. Ο κ. Γεωργακόπουλος, σύμφωνα με το ΞΕΕ, υποσχέθηκε ότι θα σταλεί ενημερωτική εγκύκλιος προς τους ταξιδιωτικούς πράκτορες σχετικά με την ισχύουσα νομοθεσία που αφορά τις ελάχιστες τιμές των ξενοδοχείων καθώς και στις κυρώσεις που προβλέπονται για εκείνους που συνάπτουν συμβόλαια ή συνεργάζονται με παράνομα καταλύματα που δεν διαθέτουν ειδικό σήμα λειτουργίας.

Σχετικά με τη λήψη μέτρων για την άμβλυνση των επιπτώσεων από τον πρόσφατο σεισμό στην τουριστική προσφορά της Λευκάδας το ΞΕΕ μετέφερε τα αιτήματα της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι το υπουργείο θα προωθήσει δέσμη μέτρων στήριξης του ξενοδοχειακού δυναμικού του νησιού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024