Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΞηροτύρη-Αικατερινάρη: Καμιά βελτίωση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για το φετινό καλοκαίρι
Βουλευτής Α` Θεσσαλονίκης ΣΥΝ

Ξηροτύρη-Αικατερινάρη: Καμιά βελτίωση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για το φετινό καλοκαίρι

Λιγότερα πλοία και δρομολόγια, ακριβότερα εισιτήρια μέχρι και 7-15% σε σχέση με πέρσι και ολιγοπωλιακές καταστάσεις προβλέπονται για όλες τις γραμμές του Αιγαίου, λίγο πριν αρχίσει να αυξάνει η επιβατική κίνηση ενόψει καλοκαιριού. Θύματα για μία ακόμη φορά οι επιβάτες. Αντίθετα, οι εφοπλιστές αναμένουν…

Λιγότερα πλοία και δρομολόγια, ακριβότερα εισιτήρια μέχρι και 7-15% σε σχέση με πέρσι και ολιγοπωλιακές καταστάσεις προβλέπονται για όλες τις γραμμές του Αιγαίου, λίγο πριν αρχίσει να αυξάνει η επιβατική κίνηση ενόψει καλοκαιριού. Θύματα για μία ακόμη φορά<…>οι επιβάτες. Αντίθετα, οι εφοπλιστές αναμένουν υψηλά κέρδη. Εκτός από τους επιβάτες, κινδυνεύουν να βρεθούν αιχμάλωτοι τουριστικές και κάθε είδους επιχειρήσεις των νησιών, που εξαρτώνται από την κίνηση του καλοκαιριού για να επιβιώσουν. Το ΥΕΝ έχει αυτοπεριοριστεί σε ρόλο απλού παρατηρητή αφήνοντας τους εφοπλιστές να αλωνίζουν” ανέφερε σε χτεσινή ερώτηση της προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, η βουλευτής Α` Θεσσαλονίκης του Συνασπισμού, κα Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη.

“Το αποτέλεσμα είναι” καταλήγει “να δημιουργούνται ολιγοπωλιακές καταστάσεις σε όλες τις γραμμές του Αιγαίου και να αιωρούνται υποψίες ότι το παιχνίδι είναι «στημένο» και τα επίπεδα τιμών των εισιτηρίων προσυμφωνημένα. Το φετινό καλοκαίρι οι επιβάτες δεν καλούνται μόνο να πληρώσουν ακριβά εισιτήρια αλλά και να υποστούν ταλαιπωρία εξαιτίας έλλειψης δρομολογίων αλλά και πιθανών βλαβών των πλοίων, καθώς φέτος είναι λιγότερα από πέρσι και θα υποχρεωθούν σε «υπερωρίες» για να καλύψουν τη ζήτηση. Αν και βρισκόμαστε ακόμα στη χαμηλή περίοδο, οπότε οι εταιρίες μειώνουν τις τιμές τους για να προσελκύσουν επιβάτες, οι τιμές είναι ήδη ακριβότερες ακόμα και από την περίοδο αιχμής του περυσινού καλοκαιριού σε ποσοστό έως και 12%. Επίκειται και νέα αύξηση από τον Ιούνιο”.

Με δεδομένα τα παραπάνω η κα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη ρώτησε τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας αν προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες και να πάρει άμεσα μέτρα, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών κατά το φετινό καλοκαίρι ιδιαίτερα στις αυξημένες τιμές των εισιτηρίων, τις καθυστερήσεις των δρομολογίων και την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024