Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥπέρ ενός Μουσείου Τουρισμού ο Κ. Μαρκόπουλος
Σύνδεσμος Ελληνίδων στον Τουρισμό

Υπέρ ενός Μουσείου Τουρισμού ο Κ. Μαρκόπουλος

Δεδομένη πλέον θεωρείται η άμεση υλοποίηση του Μουσείου Τουρισμού, μετά τη δήλωση του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Μαρκόπουλου, “μέσα στο Μάιο πρέπει να έχουμε, με την βοήθεια των υπηρεσιών του υπουργείου, έτοιμη την πρόταση για το Μουσείο Τουρισμού, το 2010 πρέπει να ανοίξουν οι πόρτες του στο κοινό” Παρουσία του κ. Μαρκόπουλου,…

Δεδομένη πλέον θεωρείται η άμεση υλοποίηση του Μουσείου Τουρισμού, μετά τη δήλωση του υπουργού<...> Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Μαρκόπουλου, “μέσα στο Μάιο πρέπει να έχουμε, με την βοήθεια των υπηρεσιών του υπουργείου, έτοιμη την πρόταση για το Μουσείο Τουρισμού, το 2010 πρέπει να ανοίξουν οι πόρτες του στο κοινό” Παρουσία του κ. Μαρκόπουλου, καθώς και του ειδικού γραμματέα του Υπουργείου δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκη, διεξήχθει στις 6 Μαΐου, στο ξενοδοχείο St. Lycabettus, σύσκεψη του Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό, με θέμα τις ενέργειες, που πρέπει να γίνουν ώστε το Μουσείο Τουρισμού να γίνει πραγματικότητα το συντομότερο δυνατόν.

Στην παρουσίαση που έγινε αναφέρθηκε ότι το Μουσείο Τουρισμού, μοναδικό στον κόσμο, θα είναι ένας νέος πόλος έλξης για τους Έλληνες και ξένους ερευνητές και φοιτητές. Το μουσείο θα γίνει ο πυρήνας που θα ενημερώνει την νέα γενιά για το πως ξεκίνησε η τουριστική μας βιομηχανία, ποιοι ήταν οι πρωτοπόροι στον χώρο, την εξέλιξη του τουριστικού τομέα μέχρι σήμερα, αλλά και το πως και πόσο η Τουριστική Βιομηχανία επηρεάζει την ελληνική οικονομία. Θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων με την υιοθέτηση πρωτοποριακών εφαρμογών, διαδραστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, περιηγήσεις Εικονικής Πραγματικότητας, ντοκιμαντέρ και πολλά άλλα. Επίσης θα δημιουργηθούν βιβλιοθήκες, αλλά και χώροι για να στεγάσουν συνέδρια, μικρές ,εκθέσεις, εκδηλώσεις.
Πρέπει να αναφερθεί εξάλλου ότι το μουσείο θα είναι ο χώρος όπου θα περισωθούν πολύτιμα ιστορικά αρχεία.

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, μετά την ενημέρωσή του από τα μέλη της επιτροπής του Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό, τόνισε μεταξύ άλλων: “Με πολύ χαρά ακούω πως έχετε προχωρήσει ως Σύνδεσμος σε ένα πολύ πρωτότυπο και μοναδικό στον κόσμο project `ένα Μουσείο Τουρισμού` και, βέβαια, είναι πολύ θετικό το ότι έχει παραχωρηθεί στον Σύνδεσμο το κτίριο που θα στεγαστεί το μουσείο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Σ`αυτήν την δύσκολη τουριστική χρονιά, με όσες δυνατότητες υπάρχουν, το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ο κ. Αλεξανδράκης που παρευρίσκεται εδώ μαζί μου, αλλά και εγώ προσωπικά, θα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε μέσα στο 2010 να ανοίξουν οι πόρτες του στο κοινό”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024