Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΖητήματα 2ου Συμβουλίου Προέδρων της ΠΟΞ
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων

Ζητήματα 2ου Συμβουλίου Προέδρων της ΠΟΞ

Πλέγμα εισηγήσεων επί των σημαντικότερων ζητημάτων που απασχολούν τον Ξενοδοχειακό κλάδο και προτάσεων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισής τους διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια του 2ου Συμβουλίου Προέδρων Ξενοδοχειακών Ενώσεων της ΠανελλήνιαςΟμοσπονδία […]

Πλέγμα εισηγήσεων επί των σημαντικότερων ζητημάτων που απασχολούν τον Ξενοδοχειακό κλάδο και προτάσεων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισής τους διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια του 2ου Συμβουλίου Προέδρων Ξενοδοχειακών Ενώσεων της Πανελλήνιας<...>Ομοσπονδία Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ.), που διοργανώθηκε την περασμένη Παρασκευή, στο πλαίσιο της 22ης Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης «Philoxenia» στη Θεσσαλονίκη. Στο Συμβούλιο συμμετείχαν οι πρόεδροι και εκπρόσωποι περισσότερων από 40 Ενώσεων.

Τις εισηγήσεις του Συμβουλίου έθεσε ενώπιον της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρίας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, της Γ. Γ. του υπουργείου, κυρίας Μαρίας Γιαννίρη και του Γ.Γ. του ΕΟΤ, κ. Αθανάσιου Οικονόμου, ο πρόεδρος της ΠΟΞ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, κατά τη διάρκεια συζήτησης που πραγματοποιήθηκε μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου. Στη συζήτηση, η οποία συν-διοργανώθηκε με το Ξ.Ε.Ε., συμμετείχε ο Πρόεδρος, κ. Γ. Λ. Φωκάς, και το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου, ενώ την παρακολούθησαν Βουλευτές από τους Νομούς της Β. Ελλάδας, Γενικοί Γραμματείς Περιφερειών, πρόεδροι και εκπρόσωποι τουριστικών και άλλων επαγγελματικών φορέων.

Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Προέδρων της ΠΟΞ, ο πρόεδρος, κ. Α. Ανδρεάδης και οι κ.κ. Σπύρος Γαλιατσάτος (Γενικός Γραμματέας), Αριστοτέλης Θωμόπουλος (Α’ Αντιπρόεδρος), Νίκος Πουλιού (Β’ Αντιπρόεδρος) και Κώστας Λεβέντης (Γ’ Αντιπρόεδρος) ενημέρωσαν τους Προέδρους και εκπροσώπους των Ενώσεων Ξενοδόχων της χώρας αφενός μεν για τις παρεμβάσεις στις οποίες έχει προβεί η Ομοσπονδία τους τελευταίους μήνες επί θεμάτων που απασχολούν τους Ξενοδόχους, αλλά και τον Τουριστικό κλάδο γενικότερα αφετέρου δε, για τις τρεις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και υλοποιεί η διοίκησή της:


  • Πρώτον, τη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τον κορυφαίο παγκοσμίως όμιλο τουριστικών ηλεκτρονικών πωλήσεων και κρατήσεων Expedia, η οποία ανακοινώθηκε επισήμως και αρχίζει να υλοποιείται από αύριο Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2006. θα ακολουθήσουν ανάλογες δράσεις και με άλλες εταιρείες με τις οποίες η Ομοσπονδία βρίσκεται σε συζητήσεις.
  • Δεύτερον, τη δημιουργία επαγγελματικής κάρτας (Business to Business) αποκλειστικά για ξενοδόχους και με ευνοϊκούς όρους για όσους την αποκτήσουν, καθώς οι διαπραγματεύσεις για σύναψη σχετικής συμφωνίας με τον τραπεζικό Όμιλο Eurobank βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο.
  • Τρίτον, για τη δημιουργία και λειτουργία portal της Ομοσπονδίας στο διαδίκτυο. Οι διαπραγματεύσεις με τις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου, ολοκληρώνονται και σύντομα η Ομοσπονδία θα καταλήξει στην ανάθεση του portal. Σημειώνεται ότι έχει, ήδη, κατοχυρωθεί η διεύθυνση. www.hhf.gr (Hellenic Hotel Federation).

Συνοπτικά τα άλλα ζητήματα που τέθηκαν στις εργασίες του Συμβουλίου είναι:

  1. Στρατηγική Αερομεταφορών: Κύρια αιτήματα είναι η αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός αεροδρομίων και η προσέλκυση αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους. Υπεβλήθη πρόταση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την 24ωρη λειτουργία πολλών Περιφερειακών Αεροδρομίων.
  2. Λιμάνια: Κύρια αιτήματα είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των Λιμένων καθώς επίσης η διασφάλιση τακτικής διασύνδεσης της νησιωτικής Ελλάδας με τα βασικά εθνικά λιμάνια ιδιαίτερα τις περιόδους εκτός αιχμής. Η απελευθέρωση ναύλων ακτοπλοΐας συνακόλουθα με τη λήψη των επιπρόσθετων αναγκαίων μέτρων από το Υπουργείου Ναυτιλίας, εκτιμάται ότι, θα οδηγήσει τελικά σε βελτίωση της εικόνας της αγοράς.
  3. Θέματα Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Διασφάλιση της ανταποδοτικότητας με νομοθετική ρύθμιση του τέλους παρεπιδημούντων – ύψους 1%- και παράλληλα διεύρυνση του τέλους και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους οι οποίοι έχουν έσοδα από τον τουρισμό. Ειδική μνεία έγινε για το θέμα των Βιολογικών Καθαρισμών, η εγκατάσταση των οποίων χαρακτηρίζεται καθοριστική για το τουριστικό μέλλον, ολόκληρων περιοχών. Την άποψη αυτή συμμερίζεται και το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης που παρενέβη στους Γενικούς Γραμματείς Περιφερειών να προχωρήσουν τους Β. Κ. με χαρακτήρα επείγοντος.
  4. Κολυμβητικές Δεξαμενές: Να διευθετηθεί επειγόντως το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με το ποιος κρατικός φορέας έχει την αρμοδιότητα αδειοδότησης για τις κολυμβητικές δεξαμενές- καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ο Ε.Ο.Τ. πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς, με στόχο να ξεκαθαρίσουν οι «γκρίζες ζώνες» από τις πολεοδομικές εκκρεμότητες. Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ανέθεσε στο Γενικό Γραμματέα κ. Αθ. Οικονόμου να επιληφθεί του θέματος, σε συνεργασία με τους φορείς, με στόχο να επιλυθεί το ζήτημα. Επίσης τόνισε ότι έχει τεθεί σχετικό ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
  5. Διαδικασίες Χορήγησης Visa Schengen: Βελτίωση της κατάστασης και των διαδικασιών στη Μόσχα. Ζητείται περαιτέρω απλούστευση διαδικασιών (ορθολογισμός απαιτούμενων δικαιολογητικών, τρόπος αντικατάστασης χαρτοσήμων, η επικόλληση των οποίων σε κάθε διαβατήριο είναι χρονοβόρος) αναδιοργάνωση και καλύτερη στελέχωση Προξενείων.
  6. Προβολή-Διαφήμιση Τουρισμού: Έγκαιρη υλοποίηση της διαφημιστικής εκστρατείας, συνέχεια με ίδια δυναμική και αυξημένα κονδύλια. Στόχευση και εξειδίκευση για κάθε κατηγορία πελατών και μορφή τουρισμού.

  7. Branding Περιοχών: Ανάδειξη «ταυτότητας» κάθε περιοχής με εκπόνηση ξεχωριστών μελετών marketing.
  8. Πύλες Εισόδου: Η κατάσταση που εμφανίζουν οι κύριες πύλες εισόδου της χώρας, ιδίως στα βόρεια σύνορα είναι απαράδεκτη. Παρέμβαση προς τις Περιφέρειες, καθώς αυτές είναι πλέον αρμόδιες για την εικόνα και τις εγκαταστάσεις των μεθοριακών σταθμών.
  9. Θέματα λειτουργίας Ξενοδοχείων: Ηχορύπανση, Θεσμοθέτηση νομοθετικού πλαισίου για δημιουργία ελεύθερου χώρου στάσης έμπροσθεν ξενοδοχείων, αποκλειστικά για την ασφάλεια των πελατών κατά την απο/επιβίβασή τους. Προωθούνται νέα υπομνήματα προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς.
  10. Τουριστική Κατοικία: Προτάθηκε η θέσπιση νομοθετικού πλαισίου το οποίο θα διασφαλίζει ποιότητα, σταθερότητα και απαραίτητη συνύπαρξη πολυτελούς ξενοδοχειακής εγκατάστασης και αντίστοιχης τουριστικής κατοικίας με ελάχιστο εμβαδόν 100 τ.μ. εκάστη.
  11. Ειδικά θέματα ενημέρωσης: Παρουσιάστηκε και διανεμήθηκε συνοπτική μελέτη της ΠΟΞ για τους τρόπους τιμολόγησης του Ξενοδοχειακού προϊόντος ανάλογα με το δίκτυο διανομής που επιλέγεται.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024