Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ Μύρων Φλουρής νέος γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Τουρισμού
Τουριστική πολιτική

Ο Μύρων Φλουρής νέος γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Τουρισμού

Η κυβέρνηση τονίζει ότι μοναδικό κριτήριο για την επιλογή των 63 Γενικών και Ειδικών Γραμματέων είναι η δυνατότητα να ανταποκριθούν στον ρόλο τους, με βάση την εμπειρία και την επαγγελματική διαδρομή τους.

Τα ονόματα των νέων Γενικών και Ειδικών Γραμματέων στα υπουργεία ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από το Γραφείο του πρωθυπουργού. Νέος Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο κ. Μύρων Φλουρής, στη θέση της κας Ολυμπίας Αναστασοπούλου.

Από το σύνολο των 63 Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, οι 34 (54%) παραμένουν στη θέση που κατείχαν, ενώ οι 29 (46%) είναι νέες τοποθετήσεις. Από τις 29 νέες τοποθετήσεις, οι 12 (41%) είναι γυναίκες. Επίσης έχουν αξιοποιηθεί έμπειρα στελέχη από τη Δημόσια Διοίκηση, καθώς και στελέχη της ακαδημαϊκής κοινότητας και της αγοράς.

Η κυβέρνηση τονίζει ότι μοναδικό κριτήριο για την επιλογή των 63 Γενικών και Ειδικών Γραμματέων είναι η δυνατότητα να ανταποκριθούν στον ρόλο τους, με βάση την εμπειρία και την επαγγελματική διαδρομή τους.

Ο Μύρωνας Φλουρής σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Oxford Brookes University, ενώ κατέχει δίπλωμα εξειδίκευσης στη Τεχνολογική Στρατηγική των Επιχειρήσεων από το ΕΜΠ.

Έχει πολυετή επαγγελματική εμπειρία, κυρίως στον κλάδο χρηματοοικονομικών, επενδυτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, καταλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης. Στα ενδιαφέροντα του συμπεριλαμβάνονται ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η εφαρμοσμένη καινοτομία των επιχειρήσεων, στα οποία διαθέτει σημαντική εμπειρία.

Τα τελευταία χρόνια έχει συμμετάσχει σε πολλές πρωτοβουλίες νεοφυούς (και κοινωνικής) επιχειρηματικότητας, υποστηρίζοντας ενεργά το εγχώριο οικοσύστημα τεχνολογικής καινοτομίας και αναδεικνύοντας τη σημασία του στην ψηφιακή ωρίμανση και το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας.

Ακόμη, οι ακόλουθοι/ες αναλαμβάνουν γενικοί γραμματείς σε υπουργεία με στρατηγικές συνέργειες στον τουρισμό:

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

  • Γενικός Γραμματέας Υποδομών: Κώστας Μαγουλάς
  • Γενικός Γραμματέας Μεταφορών: Γιάννης Ξιφαράς

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

  • Γενικός Γραμματέας Δασών: Στάθης Σταθόπουλος
  • Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων: Πέτρος Βαρελίδης

Υπουργείο Ανάπτυξης

  • Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων: Βίκυ Λοΐζου

Υπουργείο Πολιτισμού

  • Γενικός Γραμματέας  Πολιτισμού: Γιώργος Διδασκάλου

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

  • Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής: Μανώλης Κουτουλάκης
  • Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων: Βαγγέλης Κυριαζόπουλος
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024