Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΣύσσωμες οι Ενώσεις Ξενοδόχων της χώρας εναντίον της αύξησης του φόρου διαμονής
Φόρος διαμονής

Σύσσωμες οι Ενώσεις Ξενοδόχων της χώρας εναντίον της αύξησης του φόρου διαμονής

Σύσσωμος ο ξενοδοχειακός κλάδος εναντίον της τεράστιας αύξησης του φόρου διαμονής και της μη αναλογικότητας του με βάση την τιμή του δωματίου, άρα και των εισπράξεων.

Σιγά σιγά όλες οι ενώσεις ξενοδόχων της χώρας στέλνουν μήνυμα ενότητας και σύμπνοιας αναφορικά με την πρόσφατη εξαγγελία του Πρωθυπουργού για την ομολογουμένως τεράστια αύξηση στο φόρο διαμονής και τη δημιουργία του Πράσινου Τέλους που θα χρηματοδοτεί πράσινες πολιτικές αλλά ουσιαστικά θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τους ξενοδόχους με υπερβολική αναλογία στη τιμή του δωματίου στις περιοχές που δεν έχουν υψηλές τιμές.

Διαβάστε επίσης → Σε απόγνωση οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας

Παραθέτουμε τις ανακοινώσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσσαλονίκης και της Εύβοιας

Πρόσθετος φόρος διαμονής: νομοθέτηση στο πόδι ή συνειδητή επιλογή το χτύπημα στα ξενοδοχεία σε προορισμούς με χαμηλές τιμές και το χάδι στα ξενοδοχεία στους προορισμούς με υψηλές τιμές; Αναρρωτιέται στην ανακοίνωση της η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και συνεχίζει “Η κυβέρνηση εξήγγειλε τη νομοθέτηση για τον πρόσθετο φόρο διαμονής χωρίς να λάβει υπόψη της τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και τις τεράστιες αποκλίσεις στις τιμές εκμίσθωσης του κάθε δωματίου.

Αν δεν ακολουθήσει το δρόμο που της έδειξε ο ΣΕΤΕ της νέας διαβούλευσης με την ΠΟΞ, θα είναι αρκετές οι περιπτώσεις των ξενοδοχείων που το συγκεκριμένο τέλος θα φθάνει ή και θα υπερβαίνει το 10% της τιμής εκμίσθωσης του δωματίου με τα αυτονόητα που αυτό συνεπάγεται.

Αν το απλό παράδειγμα ενός πεντάστερου ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη ή στη Δράμα με τιμή εκμίσθωσης του δωματίου τα 90 ευρώ που επιβαρύνεται με Πράσινο Τέλος 10 ευρώ δεν αρκεί, να συμπληρώσουμε και τη «φαεινή» ιδέα για τον τριπλασιασμό του φόρου στα ενός αστέρος ξενοδοχεία που αν η Πολιτεία δε θέλει να υπάρχουν, πιο έντιμο είναι να τους το πει.

Και η Ένωση Ξενοδόχων Εύβοιας έστειλε την παρακάτω διαμαρτυρία:

Κατόπιν των πολλών διαμαρτυριών των μελών μας για την υπερβολική αύξηση του φόρου διαμονής, στηρίζουμε την άμεση αντίδρασή σας στο θέμα αυτό και επιθυμούμε να επιμείνετε με σφοδρότητα στην αντίδραση αυτή, γιατί η συνεχής αύξηση των τιμών για τον επισκέπτη μας ,θα επιφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα στις εισπράξεις του φόρου αλλά και θα δυσχεράνει τα οικονομικά αποτελέσματα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, αφού είναι βέβαιο ότι θα μειωθούν δραματικά οι διανυκτερεύσεις τους.

Οι επιχειρήσεις βάλλονται και λεηλατούνται συνεχώς εδώ και πολλά χρόνια (οικονομική κρίση, κορονοϊός). Τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε πληθωρισμό ακρίβεια, ενεργειακό κόστος και αύξηση επιτοκίων των δανείων. Πόσο μπορούμε να αντέξουμε πιααυτήν την ασταμάτητη λεηλασία των επιχειρήσεων μας? ‘Ελεος!!

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024