Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ ‘Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στηρίζει το “Flyover”
Οδικές μεταφορές

Η ‘Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στηρίζει το “Flyover”

flyover
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του έργου "Αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης" (Flyover), στις 6 Νοεμβρίου 2023, στη Θεσσαλονίκη.

Το έργο θα υλοποιηθεί με τη μορφή Σύμβασης Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), στην οποία προβλέπονται 26 έτη λειτουργίας και συντήρησης.

H Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης – ΕΞΘ έχοντας πλήρη ενημέρωση από τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών & Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάρι Μπίλλια για τις ωφέλειες που θα έχει η πόλη από το έργο του Flyover, το υποστηρίζει γνωρίζοντας ότι “επαγγελματικά θα πληγούμε σοβαρά το μεσοπρόθεσμο διάστημα λόγω της πίεσης του κυκλοφοριακού, αλλά με την αποπεράτωσή του θα αναπνεύσει το κέντρο της πόλης με ό,τι αυτό συνεπάγεται”.

“Η μοναδική μας επιφύλαξη είναι να μην ξαναζήσουμε στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος, αλλά και στη χρηματοδότηση, το σχεδόν εικοσάχρονο ανέκδοτο με το μετρό, στο οποίο οι
ευθύνες της πόλης ήταν πολύ μικρές μπροστά σε αυτές του κράτους” σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση. “Η Θεσσαλονίκη σπάνια έχει την ευκαιρία να παίρνει έργα υποδομών, γιατί δυστυχώς δε διεκδικούν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της αυτά που ποσοστιαία θα έπρεπε να της αναλογούν. Είναι λοιπόν υποχρεωμένη, όταν της προσφέρουν ένα έργο, να μην απεμπολεί την ευκαιρία”.

Το έργο θα είναι μήκους 13 χλμ., και θα περιλαμβάνει την κατασκευή μιας Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου – μήκους 4 χλμ. – σε συνεχή γέφυρα, 9 ανισόπεδους κόμβους, 10 νέες γέφυρες, και 3 νέες σήραγγες.

Τα οφέλη για τους οδηγούς, κατοίκους και μετακινούμενους, είναι πολλαπλά:

  • Δωρεάν, ταχεία και ασφαλή παράκαμψη του αστικού ιστού της πόλης της Θεσσαλονίκης.
  • Αύξηση της οδικής ασφάλειας, λόγω της μείωσης του αριθμού ατυχημάτων.
  • Περιβαλλοντική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, με μείωση του όγκου των κυκλοφορούντων οχημάτων εντός του κέντρου της Θεσσαλονίκης και αύξηση της μέσης ταχύτητας των οχημάτων που ακολουθούν διαδρομές εκτός κέντρου.
  • Βελτίωση στο προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της Βόρειας Ελλάδας, καθώς σήμερα δεν είναι ικανοποιητική η προσβασιμότητα στο Αεροδρόμιο “Μακεδονία” και στους τουριστικούς προορισμούς της Χαλκιδικής, ιδίως κατά τις περιόδους αιχμής.
  • Δραστική μείωση του χρόνου και του κόστους μεταφορών και αύξηση της ανταγωνιστικότητας, ιδίως του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα της οικονομίας του Μητροπολιτικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο “Αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης” (Flyover),  παρουσίασε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, κ. Νίκος Ταχιάος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, στις 6 Νοεμβρίου 2023, στο ξενοδοχείο Porto Palace, στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα. Ο κ. Ταχιάος επεσήμανε “η ‘δαιμονοποίηση’ του Flyover, που έχει ξεκινήσει προκαταβολικά, βρίσκει έδαφος στην παραπλάνηση και αποτελεί δυστυχώς σύνηθες σύμπτωμα των έργων που υλοποιούνται στις μεγάλες πόλεις”, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο ότι “οι Θεσσαλονικείς πρέπει να είναι σίγουροι ότι το έργο θα τελειώσει εντός της τετραετίας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024