Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπικαιροποιημένα ταξιδιωτικά πρωτόκολλα για την είσοδο στην Κύπρο
Κύπρος

Επικαιροποιημένα ταξιδιωτικά πρωτόκολλα για την είσοδο στην Κύπρο

Όλοι οι ταξιδιώτες για Κύπρο πρέπει απαραίτητα να προσκομίζουν κατά την επιβίβαση τους στο αεροπλάνο και κατά τον έλεγχο διαβατηρίων στον προορισμό την 'Κυπριακή Κάρτα Επιβίβασης – Cyprus Flight Pass'.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου έδωσε στη δημοσιότητα το επικαιροποιημένο πρωτόκολλο που ισχύει, αναφορικά με την είσοδο στη χώρα, τα ταξιδιωτικά Πρωτόκολλα, τις διαγνωστικές εξετάσεις, τα πρωτόκολλα στον προορισμό κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι οι χώρες προέλευσης των ταξιδιωτών χωρίζονται σε δύο κατηγορίες (Α και Β) βάσει διεθνών διαθέσιμων επιδημιολογικών δεδομένων. Από την 20ή Ιουνίου και μετέπειτα, ταξιδιώτες προερχόμενοι από τις χώρες που περιλαμβάνονται στην κατηγορία Α, δε θα υπόκεινται σε κανέναν περιορισμό κατά την είσοδο τους στην Κύπρο. Ταξιδιώτες προερχόμενοι από τις χώρες που περιλαμβάνονται στην κατηγορία Β, θα πρέπει εντός 72 ωρών πριν την πραγματοποίηση του ταξιδίου τους για την Κύπρο, να έχουν απαραίτητα υποβληθεί σε διαγνωστική εξέταση PCR στη χώρα προέλευσης. Το πιστοποιητικό της εξέτασης με αρνητική ένδειξη θα προσκομίζεται πριν την επιβίβασή τους στο αεροσκάφος, καθώς και κατά τον έλεγχο διαβατηρίων στον προορισμό.

(β) Ταξιδιώτες προερχόμενοι από χώρες που περιλαμβάνονται στην κατηγορία Β και οι οποίες ωστόσο δεν διενεργούν ευρέως διαγνωστικές εξετάσεις PCR, υποχρεωτικά θα υποβάλλονται στην εξέταση με την άφιξη τους στα κυπριακά αεροδρόμια. Το κόστος της εξέτασης θα επιβαρύνει τον ίδιο τον ταξιδιώτη και εκτιμάται στα 50 ευρώ κατ’άτομο (το κόστος δύναται να μειωθεί, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται και η διαθεσιμότητα σε αντιδραστήρια ελέγχου κορονοϊού αυξάνεται). Τα αποτελέσματα της εξέτασης θα είναι διαθέσιμα εντός 24 ωρών το
αργότερο, χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα ζητείται από τους ταξιδιώτες να παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό στο χώρο διαμονής που έχουν διευθετήσει.

(γ) Ταξιδιώτες προερχόμενοι από χώρες που δεν ανήκουν σε καμία από τις δύο πιο πάνω κατηγορίες, δυνατόν να εισέλθουν στην Κύπρο, μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μετά την εκ των προτέρων εξασφάλιση ειδικής άδειας από την Κυπριακή Κυβέρνηση. Αυτό θα ισχύει και για τους επιβάτες πτήσεων ανταπόκρισης από τις χώρες αυτές.

Όλοι οι ταξιδιώτες για Κύπρο πρέπει απαραίτητα να προσκομίζουν κατά την επιβίβαση τους στο αεροπλάνο και κατά τον έλεγχο διαβατηρίων στον προορισμό την “Κυπριακή Κάρτα Επιβίβασης – Cyprus Flight Pass”. Η εξασφάλιση της “Κυπριακής Κάρτας Επιβίβασης – Cyprus Flight Pass” θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της διαδικτυακής πύλης cyprusflightpass.gov.cy.

Covid 19 Πρωτόκολλο Τουρισμ…

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024