Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣχέδια κινήτρων για ξενοδοχεία, κέντρα αναψυχής και καταστήματα παραδοσιακών προϊόντων στην Περνέρα Κύπρου
Κύπρος

Σχέδια κινήτρων για ξενοδοχεία, κέντρα αναψυχής και καταστήματα παραδοσιακών προϊόντων στην Περνέρα Κύπρου

pernera

Γραπτή δήλωση του υφυπουργού Τουρισμού για την τουριστική περιοχή Περνέρα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Η περιοχή της Περνέρα αντιμετωπίζει προκλήσεις στην ανταγωνιστικότητά της εδώ και αρκετό καιρό, επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου, κ. Κώστας Κουμής. Έχουν παρατηρηθεί κλεισίματα τουριστικών μονάδων στην περιοχή από το 2006, με οκτώ μονάδες να έχουν κλείσει μέχρι σήμερα.

Koumis

Ο κ. Κουμής αναγνωρίζει ότι, παρά την υψηλή ανταγωνιστικότητα στην παράκτια ζώνη, υπάρχει μια κλειστή μονάδα και τονίζει ότι η κεντρική περιοχή και οι γύρω περιοχές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, με κάποιες επιχειρήσεις να είναι κλειστές ή μειωμένης ανταγωνιστικότητας λόγω έλλειψης ανακαίνισης.

Αναφέρει επίσης ότι αυτή η κατάσταση επηρεάζει αρνητικά τα γειτονικά κέντρα αναψυχής, τα οποία εξαρτώνται από τις μονάδες αυτές. Ωστόσο, μιλά πολύ θετικά για ορισμένους επιχειρηματίες της περιοχής που έχουν κάνει επενδύσεις στις εγκαταστάσεις τους ή στη γαστρονομία, επιτυγχάνοντας υψηλές πληρότητες και επισκεψιμότητα.

Σχετικά με την απώλεια της ρωσικής αγοράς, ο Κουμής σημειώνει ότι αυτό μπορεί να επιδείνωσε την κατάσταση, αλλά το πρόβλημα είναι βαθύτερο και παλαιότερο. Τονίζει ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού είναι πλήρως ενημερωμένο για τα προβλήματα και τις ανάγκες των επιχειρηματιών της περιοχής.

Ανακοίνωσε επίσης δύο σχέδια κινήτρων: ένα για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με επίκεντρο την υγεία και την ευεξία και ένα για κέντρα αναψυχής και καταστήματα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων, στοχεύοντας στην ενίσχυσή τους μέσω οικονομικών εργαλείων.

Τέλος, αναφέρεται στην επανέναρξη συζητήσεων για τη δημιουργία ενός προπονητικού κέντρου από ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα στην περιοχή και την πιθανότητα επανασχεδιασμού του δρόμου που διασχίζει τον πυρήνα της Περνέρας. Επισημαίνει επίσης ότι το υφυπουργείο δε διοργανώνει εκδηλώσεις αλλά υποστηρίζει την ιδέα της τοπικής αρχής να διοργανώσει τέτοια γεγονότα για την αναζωογόνηση της περιοχής. Τονίζει δε τη σημασία της συνεργασίας κρατικής και επιχειρηματικής πλευράς στην ενίσχυση του τουρισμού.

Και καταλήγει: “Η δική μας ευθύνη, είναι να δώσουμε στήριξη στην επιχειρηματική πλευρά μέσω συγκεκριμένων εργαλείων, και αυτό έχουμε πράξει με την εξαγγελία των σχεδίων κινήτρων μέσα από το σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, αλλά και με τα άλλα μέτρα που εξετάζουμε”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024