Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΜεγάλη πτώση στα κέρδη του αεροδρομίου του Luton

Μεγάλη πτώση στα κέρδη του αεροδρομίου του Luton

Το αεροδρόμιο του Luton, στο οποίο έχει την έδρα της η easyJet, ανακοίνωσε μεγάλη πτώση στα κέρδη του σύμφωνα με τα στατιστικά του στοιχεία μέχρι τον Απρίλιο του 2000. Οι […]

Το αεροδρόμιο του Luton<.>, στο οποίο έχει την έδρα της η easyJet, ανακοίνωσε μεγάλη πτώση στα κέρδη του σύμφωνα<...> με τα στατιστικά του στοιχεία μέχρι τον Απρίλιο του 2000. Οι προβλέψεις για την τρέχουσα χρονιά είναι ότι τελικά θα κλείσει με ζημιά.
Το αεροδρόμιο από την εποχή που ιδιωτικοποιήθηκε τον Αύγουστο του 1998, και μέχρι τον Απρίλιο του 1999 είχε παρουσιάσει κέρδη της τάξεως του 1,3 εκατ. αγγλικών λιρών. Αυτός ο αριθμός έπεσε στις 330.000 αγγλικές λίρες την προηγούμενη οικονομική χρονιά, παρόλο που οι επιβάτες την ίδια χρονική περίοδο αυξήθηκαν από 250.000 σε 5,5 εκατομμύρια.
Η κοινοπραξία που έχει υπό την ιδιοκτησία της το αεροδρόμιο του Luton πιστεύει ότι η πτώση στα κέρδη οφείλεται και στο γεγονός ότι οι τιμές που χρεώνεται η easyJet είναι πολύ χαμηλές. Οι τιμές αυτές έχουν καθοριστεί με βάση το πενταετές συμβόλαιο που έχει υπογραφεί από τις δύο εταιρίες.
Ο κ. Στέλιος Χατζηιωάννου ιδιοκτήτης της easyJet<.> δήλωσε ότι "τα οικονομικά του αεροδρομίου του Luton δεν πάνε καλά γιατί κτίστηκε το καινούργιο κτίριο του αεροδρομίου το οποίο είναι πανάκριβο και πολύ μεγάλο. Επίσης, είναι ακατάλληλο για την κίνηση του συγκεκριμένου αεροδρομίου".
Το αεροδρόμιο όμως ανακοίνωσε ότι οι σταθερές τιμές του που δεν έχουν αυξηθεί εδώ και χρόνια και το τέλος των 'duty free' πωλήσεων είναι οι κύριοι λόγοι των ζημιών του.
Ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου του Luton κ. Graham Roberts δήλωσε ότι το αεροδρόμιο θα ξαναέχει κέρδη μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024