Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑδικίες και αντιφάσεις κρύβει η κυβερνητική πολιτική στο θέμα του προσωπικού των Αεροπορικών Επιχειρήσεων

Αδικίες και αντιφάσεις κρύβει η κυβερνητική πολιτική στο θέμα του προσωπικού των Αεροπορικών Επιχειρήσεων

Η πολιτική της Κυβέρνησης Σημίτη σε ό,τι αφορά την ασφαλιστική κατάσταση του προσωπικού των Αεροπορικών Επιχειρήσεων διακρίνεται για την ανευθυνότητά της και τις κατάφωρες αδικίες…

“Η πολιτική της Κυβέρνησης Σημίτη σε ό,τι αφορά την ασφαλιστική κατάσταση του προσωπικού των Αεροπορικών Επιχειρήσεων διακρίνεται<...> για την ανευθυνότητά της και τις κατάφωρες αδικίες, στις οποίες καταλήγει, όπως καταδεικνύει και η ακόλουθη κραυγαλέα αντίφαση: Από τη μία μεριά προώθησε με κάθε μέσο, τουλάχιστον ως το 2002, οπότε και ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα “εξυγίανσης”, την πρόωρη συνταξιοδότηση των εργαζομένων σε αεροπορικές επιχειρήσεις, οδηγώντας, κατ` αυτόν τον τρόπο και μέσα σε μια εξαετία, στον υπερδιπλασιασμό των συνταξιούχων. Και, από την άλλη, αδυνατώντας ν` ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες που δημιούργησε η μεγάλη αυτή αύξηση των συνταξιούχων, προχώρησε σταδιακώς στην καθιέρωση δυσμενέστερου καθεστώτος, παγώνοντας τις καταβαλλόμενες συντάξεις την τελευταία τριετία” ανέφεραν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος, και ο αρμόδιος τομεάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών του κόμματος, Νίκος Αγγελόπουλος, μετά τη συνάντησή τους με το προεδρείο του Συνδέσμου Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Αεροπορικών Επιχειρήσεων.

Οι κύριοι Παυλόπουλος και Αγγελόπουλος κατηγόρησαν, επίσης, την κυβέρνηση για προώθηση δύο κατηγοριών ασφαλισμένων, τονίζοντας πως καθιερώνονται έτσι “συνταξιούχοι δύο ταχυτήτων” και διαχωρίζονται σε προνομιούχοι και μη, ενώ δεσμεύτηκαν για την επανεξέταση του όλου ζητήματος όταν η Νέα Δημοκρατία ανέλθει στην εξουσία.

Συγκεκριμένα, οι δύο βουλευτές δήλωσαν μεταξύ άλλων, και τα εξής:

“Η πολιτική της Κυβέρνησης Σημίτη σε ό,τι αφορά την ασφαλιστική κατάσταση του προσωπικού των Αεροπορικών Επιχειρήσεων διακρίνεται για την ανευθυνότητά της και τις κατάφωρες αδικίες, στις οποίες καταλήγει, όπως καταδεικνύει και η ακόλουθη κραυγαλέα αντίφαση: Από τη μεριά προώθησε με κάθε μέσο, τουλάχιστον ως το 2002, οπότε και ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα “εξυγίανσης”, την πρόωρη συνταξιοδότηση των εργαζομένων σε αεροπορικές επιχειρήσεις, οδηγώντας, κατ” αυτόν τον τρόπο και μέσα σε μια εξαετία, στον υπερδιπλασιασμό των συνταξιούχων. Και, από την άλλη, αδυνατώντας ν” ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες που δημιούργησε η μεγάλη αυτή αύξηση των συνταξιούχων, προχώρησε σταδιακώς στην καθιέρωση δυσμενέστερου καθεστώτος, παγώνοντας τις καταβαλλόμενες συντάξεις την τελευταία τριετία.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που προωθεί η Κυβέρνηση και αφορά στην συγχώνευση του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Αεροπορικών Επιχειρήσεων (Τ.Ε.Α.Π.Α.Ε) στον Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών που λειτουργεί στο Ι.Κ.Α. (Ε.Τ.Ε.Α.Μ. – πρώην Ι.Κ.Α. – Τ.Ε.Α.Μ.), οι συνταξιούχοι του Τ.Ε.Α.Π.Α.Ε., παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές πολύ υψηλότερες σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο επικουρικό ταμείο της Χώρας, θα υποστούν δια βίου πάγωμα των συντάξεών τους.

Η ασφαλιστική πολιτική της Κυβέρνησης Σημίτη χαρακτηρίζεται και στο θέμα αυτό από έντονες ανισότητες. Η Κυβέρνηση καθιερώνει αυθαιρέτως, με το προεδρικό διάταγμα που προωθεί, δύο κατηγορίες ασφαλισμένων: Όσους συνταξιοδοτήθηκαν ως τις 31-12-2002 και για τους οποίους ισχύουν, μεταξύ άλλων, όσα προεκτέθηκαν, και εκείνους που συνταξιοδοτήθηκαν μετά την 1-1-2003, στους οποίους η Κυβέρνηση χορηγεί όλες τις αυξήσεις, χωρίς τους περιορισμούς που προβλέπει το προεδρικό διάταγμα.

Η Νέα Δημοκρατία δηλώνει ότι είναι αντίθετη στην καθιέρωση συνταξιούχων δύο ταχυτήτων και στον διαχωρισμό τους σε προνομιούχους και μη και θα επανεξετάσει το θέμα όταν γίνει Κυβέρνηση”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024