Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠρόβλημα με την Κινέζικη αγορά αντιμετωπίζει η Airbus

Πρόβλημα με την Κινέζικη αγορά αντιμετωπίζει η Airbus

Εμπόδιο φαίνεται να αντιμετωπίζουν τα σχέδια των Κινέζικων αεροπορικών εταιριών, που προσέβλεπαν σε αγορά του νέου τεράστιου αεροσκάφος της Airbus τύπου A380, καθώς πολιτικά θέματα, όπως το ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων […]

Εμπόδιο φαίνεται να αντιμετωπίζουν τα σχέδια των Κινέζικων αεροπορικών εταιριών, που προσέβλεπαν σε<...> αγορά του νέου τεράστιου αεροσκάφος της Airbus τύπου A380, καθώς πολιτικά θέματα, όπως το ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων κατά της Κίνας, μάλλον στέκονται εμπόδιο στην υπογραφή μιας συμφωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της `Ναυεμπορικής`, η 15ετής απαγόρευση της Ευρώπης στις πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού στην Κίνα είναι ο λόγος που καθιστά αδύνατη την παραγγελία της Κίνας για τουλάχιστον πέντε από το νέο τεράστιο αεροσκάφος της Airbus, η αξία της οποίας θα φθάσει τα 1,4 δισ. δολάρια.

Όταν ο Γάλλος πρόεδρος κ. Ζακ Σιράκ επισκέφθηκε την Κίνα στις αρχές Οκτωβρίου, όλοι ανέμεναν ότι θα ανακοίνωνε την παραγγελία αεροσκαφών A380 από κινεζικές αεροπορικές εταιρίες, όμως αυτό δεν συνέβη, καθώς, σύμφωνα με ευρωπαϊκά και κινεζικά στελέχη της βιομηχανίας κατασκευής αεροσκαφών, οι Κινέζοι αξιωματούχοι διστάζουν στην τελική συμφωνία, εν μέρει εξαιτίας της δυσαρέσκειάς τους για τη 15ετή απαγόρευση της Ευρώπης στις πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού στην Κίνα.

Σύμφωνα με κινεζικές πηγές, οι δύο πλευρές έχουν φθάσει μόνο σε προκαταρκτικές συμφωνίες για την αγορά αορίστου αριθμού αεροσκαφών Α380.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι το εμπάργκο όπλων έχει διχάσει και την Ε.Ε., αφού Γαλλία και Γερμανία έχουν ζητήσει την άρση του, ενώ Βρετανία και ορισμένες άλλες χώρες υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζεται προς το παρόν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024