Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για την Ολυμπιακή Αεροπορία

Αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για την Ολυμπιακή Αεροπορία

Το ενδιαφέρον για την εξαγορά ποσοστού της Ολυμπιακής Αεροπορίας φαίνεται να αναθερμαίνεται τις τελευταίες μέρες αφού έκαναν εκ νέου προσφορά και οι Κυπριακές Αερογραμμές αλλά και η αυστραλιανή εταιρία Intergrated […]

Το ενδιαφέρον για την εξαγορά ποσοστού της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.> φαίνεται να αναθερμαίνεται τις τελευταίες μέρες αφού έκαναν εκ νέου προσφορά και<...> οι Κυπριακές Αερογραμμές αλλά και η αυστραλιανή εταιρία Intergrated Airlines Solutions.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές, σύμφωνα με πληροφορίες, δίνουν το ποσό των 30 δισ. δραχμών, προκειμένου να εξαγοράσουν το 50% της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ενώ πιθανολογείται ότι προσφορά ύψους 100 δισ. δρχ. (σε μια δεκαετία) για το 51% της ΟΑ θα καταθέσει και ο όμιλος Ρέστη.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών, Χρίστος Λοϊζίδης, ενημέρωσε τους επενδυτές και τους μετόχους της εταιρίας για τα σχέδια όσον αφορά στην Ολυμπιακή, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που οι Κυπριακές Αερογραμμές κερδίσουν το διαγωνισμό θα διεκδικήσουν το 51% της ΟΑ<.>, ενώ διατίθενται να διατηρήσουν το 75% – 80% του προσωπικού.

Ο κ. Λοϊζίδης, αναφέρθηκε στην άσχημη οικονομική κατάσταση της Ολυμπιακής τονίζοντας ότι "για το χάος στην εταιρία δεν ευθύνεται το προσωπικό, αλλά η κακοδιαχείριση όσον αφορά στα εισιτήρια και στην προμήθεια καυσίμων". Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι μισθοί του προσωπικού της ΟΑ είναι ιδιαιτέρως χαμηλοί, αλλά το κόστος ανεβαίνει λόγω των υψηλών πριμ και της χαμηλής παραγωγικότητας. Όπως εξήγησε, η κυπριακή εταιρία θα διεκδικήσει το 51% της ΟΑ, ως επικεφαλής μιας κοινοπραξίας, στην οποία οι Κυπριακές Αερογραμμές θα κατέχουν το 60% και οι υπόλοιπες εταιρίες -τα ονόματα των οποίων δεν αποκάλυψε ο κ.Λοϊζίδης- θα κρατήσουν το 30% της κοινοπραξίας.

Από την άλλη πλευρά η αυστραλιανή εταιρία Intergrated Airlines Solutions αναμένεται να υποβάλει προσφορά για το 65% του ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας αντί των 140 με 145 δισ. δραχμών. Στελέχη της εταιρίας συναντώνται την Πέμπτη με τους πιλότους της ΟΑ, προκειμένου να διαμορφώσουν την τελική τους πρόταση.

Σύμφωνα με διάφορες πληροφορίες, οι πιλότοι θα θέσουν τρεις όρους στην αυστραλιανή επενδυτική εταιρία: Το προσωπικό του ομίλου να μην ξεπερνά τα 7.500 άτομα. Υπολογίζονται ότι αυτήν τη στιγμή ανέρχεται σε 10.500.
Να δοθούν δωρεάν στους εργαζόμενους 10% επιπλέον μετοχές πέραν του 6% που έχει υποσχεθεί το Δημόσιο.
Οποιαδήποτε αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις να γίνει μέσω συλλογικής διαπραγμάτευσης και όχι σε νομική βάση.
Παράλληλα, η Ολυμπιακή Αεροπορία<.> αντιμετωπίζει αυξημένα προβλήματα ρευστότητας, λόγω μείωσης της κίνησης στο αεροδρόμιο των Σπάτων. Η μείωση της επιβατικής κίνησης στη λειτουργία του νέου αεροδρομίου υπολογίζεται ότι έχει φτάσει το 22% για την ΟΑ, ενώ στις ανταγωνίστριες εταιρίες το ποσοστό της μείωσης φτάνει στο 35%. Όσον αφορά στη λειτουργία της Ολυμπιακής Αεροπορίας και την εξεύρεση χρημάτων, από την Παρασκευή έως τις 25 Ιουνίου εκτιμάται ότι θα έχει εισπράξει τα έσοδα Μαΐου, τα οποία υπολογίζονται σε 20 δισ. δραχμές, ποσό που επιτρέπει την ομαλή λειτουργία της ΟΑ μέχρι τον επόμενο Οκτώβριο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024