Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑναβολή στην ιδιωτικοποίηση της Air France

Αναβολή στην ιδιωτικοποίηση της Air France

Το τεταμένο κλίμα στο Ιράκ, αλλά και οι δυσμενείς συνθήκες στην αγορά οδήγησαν τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας κ. Φράνσις Μερ, να αναβάλει για περίπου 6-12 μήνες την ιδιωτικοποίηση της […]

Το τεταμένο κλίμα στο Ιράκ, αλλά και οι δυσμενείς συνθήκες στην αγορά οδήγησαν τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας κ. Φράνσις Μερ, να αναβάλει<...> για περίπου 6-12 μήνες την ιδιωτικοποίηση της Air France<.>. Για πρώτη φορά στις αρχές Οκτωβρίου οι μετοχές της Air France έφθασαν το χαμηλότερο σημεία αγγίζοντας τα 7,09 ευρώ.

Ο κ. Μερ μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο τόνισε ότι η Air France αξίζει πολύ περισσότερο απ΄ όσο δείχνει η τιμή που έχει σήμερα η μετοχή της και ότι τυχόν εσπευσμένη πώληση των μετοχών της αεροπορικής εταιρίας δεν θα ήταν ορθή. “Θα πρέπει να πουλήσουμε την Air France όσο πράγματι αξίζει κι όχι υπό το σημερινό δυσμενές κλίμα που επικρατεί στον κλάδο των αερομεταφορών, αλλά όταν βελτιωθεί η κατάσταση, δηλαδή έπειτα από έξι ή δώδεκα μήνες” τόνισε στο Rado Classique και πρόσθεσε ότι “Με δεδομένα όλα αυτά που συμβαίνουν, ως προς τις εξελίξεις για το Ιράκ, δεν νομίζω ότι οι αερομεταφορές είναι ό,τι το καλύτερο για επενδυτική τοποθέτηση, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Πιστεύω πως πρέπει να περιμένουμε μέχρι την επόμενη άνοιξη”.

Στα τέλη Ιουλίου, η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει το μερίδιο του δημοσίου στην Air France, που σήμερα είναι 54,4%, κάτω από 20%, και ότι θα συμπεριλάβει την εταιρία στις υπό ιδιωτικοποίηση μονάδες, με την πώληση των μετοχών της σε ιδιώτες επενδυτές περί τα τέλη του τρέχοντος έτους ή τις αρχές του 2003.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024