Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίAχαΐα: Προγράμματα τουριστικού εκσυγχρονισμού μικρών καταλυμάτων

Aχαΐα: Προγράμματα τουριστικού εκσυγχρονισμού μικρών καταλυμάτων

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης αξιολόγησης των προγραμμάτων του υπουργείου Ανάπτυξης που προέρχονται από το Γ’ ΚΠΣ, το οποίο είναι μια ιδιαίτερα σημαντική ευκαιρία για τις επιχειρήσεις προκειμένου […]

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης αξιολόγησης των προγραμμάτων του υπουργείου Ανάπτυξης που προέρχονται από το Γ’ ΚΠΣ<...>, το οποίο είναι μια ιδιαίτερα σημαντική ευκαιρία για τις επιχειρήσεις προκειμένου να εκσυγχρονιστούν και να συμβάλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη και στην αντιμετώπιση της ανεργίας, τόνισε σε συνέντευξη του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ. Τρύφωνας Φωτόπουλος.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του τουρισμού ο κ. Φωτόπουλος που είναι και πρόεδρος του ενδιάμεσου φορέα “Διαχειριστική”, που έχει στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε 16 νομούς της χώρας, αυτούς που περιλαμβάνονται στις διοικητικές περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, είπε πως οι εγκρίσεις των φακέλων που υποβλήθηκαν έφθασε το 97%. Στο πρόγραμμα αυτό ήταν μικρή η συμμετοχή της Αχαΐας, γεγονός το οποίο ο κ. Τρύφωνας Φωτόπουλος απέδωσε στην έλλειψη οργανωμένων φορέων των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων και καταλυμάτων.

Συγκεκριμένα, για το πρόγραμμα για τον ποιοτικό εκσυγχρονισμό ξενοδοχείων, κάμπινγκ και ενοικιαζομένων επιπλωμένων διαμερισμάτων που δεν υπάγονται στο νόμο 2601/98 υποβλήθηκαν 384 προτάσεις, από τις οποίες προωθήθηκαν οι 303, δηλαδή ποσοστό 78,9%, και τελικά εγκρίθηκαν οι 302. Στη δράση “Ενίσχυση των τουριστικών ΜΜΕ” κατατέθηκαν 26 προτάσεις και εγκρίθηκαν οι 24.

Τα αποτελέσματα αυτά κρίνονται ως ικανοποιητικά και μας δίνουν αισιοδοξία ότι η περαιτέρω πορεία των προγραμμάτων θα είναι εξίσου καλή, όπως είπε ο κ. Τρύφωνας Φωτόπουλος.

Η κατάθεση των προτάσεων στη Διαχειριστική συνεχίζεται και οι επιχειρηματίες θα πρέπει να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2002 προκειμένου αυτές να περάσουν στη β’ φάση αξιολόγησης.

Ο κ. Τρύφωνας Φωτόπουλος είπε ακόμη πως η Διαχειριστική θα αναλάβει ένα ακόμη πρόγραμμα, αυτό της κατάρτισης των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές μονάδες, για το οποίο θα υπάρξει εκτενής ενημέρωση εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024