Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΧρεοκόπησε η πρώτη ιδιωτική αεροπορική εταιρίας της Τουρκίας

Χρεοκόπησε η πρώτη ιδιωτική αεροπορική εταιρίας της Τουρκίας

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τουρκικού τύπου, η πρώτη ιδιωτική αεροπορική εταιρία της Τουρκίας Instanbul Havayollari, IHY, σταμάτησε τις πτήσεις, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Το χρέος της έχει φθάσει […]

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τουρκικού τύπου, η πρώτη ιδιωτική αεροπορική εταιρία της Τουρκία<.>ς<...> Instanbul Havayollari<.>, IHY, σταμάτησε τις πτήσεις, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Το χρέος της έχει φθάσει τα 80 εκατ. δολάρια, ενώ πριν την κρίση, που αντιμετωπίζουν όλες οι ιδιωτικές αεροπορικές εταιρίες στην Τουρκία, είχε ετήσια έσοδα 130 εκατ. δολάρια.
Η ΙΗΥ είχε συσταθεί το 1984 και φέτος μετέφερε 2,5 εκατ. επιβάτες. Διέθετε 13 αεροπλάνα, εκ των οποίων τα 10 τα ενοικίαζε, και πετούσε προς 50 σημεία της Ευρώπης.
Σημειώνεται ότι η τουρκική κυβέρνηση τον περασμένο Ιούλιο ετοίμασε ένα οικονομικό πακέτο για υποστήριξη στις ιδιωτικές αεροπορικές εταιρίες, το οποίο όμως δεν έθεσε σε εφαρμογή.
Ο πρώην υπουργός Τουρισμού κ. Φουτζέλ, ανέφερε ότι 'ο τομέας του τουρισμού διανύει πολύ σοβαρή κρίση. Εάν δεν ήταν έτσι δεν θα χρεοκοπούσαν οι ιδιωτικές αεροπορικές εταιρίες'.
Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της ΙΗΥ, κ. Εργκίν, οι αιτίες της χρεοκοπίας της εταιρίας συνοψίζονται: Στο θέμα του ΡΚΚ
Στον καταστροφικό σεισμό
Στη ραγδαία άνοδο της τιμής του πετρελαίου
Στην απώλεια αξίας του Μάρκου έναντι του Δολαρίου

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024