Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕμμένει στο σχέδιο ανασυγκρότησης των Κυπριακών Αερογραμμών ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος

Εμμένει στο σχέδιο ανασυγκρότησης των Κυπριακών Αερογραμμών ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου Τάσος Παπαδόπουλος ανάφερε ότι το σχέδιο ανασυγκρότησης των Κυπριακών Αερογραμμών δεν πρόκειται να αλλάξει, προσθέτοντας πως κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις…

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου Τάσος Παπαδόπουλος ανάφερε ότι το σχέδιο ανασυγκρότησης των Κυπριακών Αερογραμμών δεν<...> πρόκειται να αλλάξει, προσθέτοντας πως κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τον κρατικό αερομεταφορέα.

Η κυβέρνηση θα αποφασίσει για το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών, σε έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε, “Η κυβέρνηση θα αποφασίσει για τις Κυπριακές Αερογραμμές. Βασική αρχή είναι ότι δεν αλλάζει τίποτε από το σχέδιο. Θα συζητήσουμε στο Υπουργικό Συμβούλιο τις εναλλακτικές λύσεις. Δεν μπορώ να έχω καλέσει τους Υπουργούς να αποφασίσουν και να περιμένουμε τις αποφάσεις των συντεχνιών την Τετάρτη”.

Επεσήμανε πως η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η Κύπρος δεν μπορεί να μείνει χωρίς αεροπορική σύνδεση και επικοινωνίες με το εξωτερικό και ότι υπάρχουν διαζευκτικά σχέδια που θα εφαρμοστούν σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτό το σχέδιο.

“Θα πάρουμε τις αποφάσεις μας ανεξαρτήτως των δυσκολιών που παρουσιάζονται. Έχουμε προειδοποιήσει όλους τους εργαζόμενους ότι όσοι δηλώσουν ότι θέλουν να αποχωρήσουν θα πάρουν τα αυξημένα επιδόματα αποχώρησης που έχουν συμφωνηθεί, ενώ οι άλλοι θα πάρουν τα ωφελήματα που προνοεί ο νόμος μετά που θα κριθούν ότι είναι πλεονάζοντες. Από το σχέδιο που δόθηκε δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε ένα κόμμα”, επεσήμανε.

Πρόσθεσε πως εάν έχουν δοθεί από οποιονδήποτε υποσχέσεις για αλλαγές στο σχέδιο, αυτές είναι πέραν της εξουσιοδότησης που έδωσε το Υπουργικό Συμβούλιο και δεν θα τηρηθούν.

Τέλος τόνισε, “Το σχέδιο παραμένει ως έχει. Έχει μια ισορροπία. Εάν το παραμικρό αλλάξει για μια συντεχνία αυτό θα δοθεί ως πρόσχημα για αλλαγή των προνοιών και για άλλους κλάδους. Είναι επομένως απαράβατη αρχή ότι δεν θα αλλάξει τίποτε από το σχέδιο. Και εάν έχουν δοθεί παρασκηνιακά από οποιονδήποτε άλλες διαβεβαιώσεις, δηλώνω επισήμως ότι αυτές δεν ισχύουν. Δεν θα αλλάξει τίποτε από το σχέδιο. Και ούτε θα περιμένουμε μέχρι την Τετάρτη. Το Υπουργικό θα πάρει τις αποφάσεις του αύριο”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024