Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΓια μονομερή εφαρμογή του σχεδίου ανασυγκρότησης καταγγέλλουν τη διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών οι πιλότοι

Για μονομερή εφαρμογή του σχεδίου ανασυγκρότησης καταγγέλλουν τη διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών οι πιλότοι

Για μονομερή εφαρμογή του σχεδίου ανασυγκρότησης της εταιρίας καταγγέλλουν τη διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών οι πιλότοι της εταιρίας,ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας εξήγγειλαν την πραγματοποίηση τετράωρης απεργίας την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου […]

Για μονομερή εφαρμογή του σχεδίου ανασυγκρότησης της εταιρίας καταγγέλλουν τη διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών οι πιλότοι της εταιρίας,<...>ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας εξήγγειλαν την πραγματοποίηση τετράωρης απεργίας την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2006. Μάλιστα, στο διάστημα της απεργίας τους αποφασίστηκε να κατέλθουν σε πικετοφορία έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και να επιδώσουν σχετικό ψήφισμα προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της συντεχνίας των πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ), κ. Τάσος Χριστοφίδης στο ΚΥΠΕ, “στη λήψη των μέτρων μας οδηγεί η απόφαση της εταιρίας να εφαρμόσει το σχέδιο μονομερώς και να αθετήσει τα συμφωνηθέντα που είχαν συμφωνηθεί από κοινού μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο, τη Διεύθυνση, τη Διυπουργική Επιτροπή και τις συντεχνίες των πιλότων”.

Επιπρόσθετα, η συντεχνία, η οποία κατήγγειλε ήδη τις Κυπριακές Αερογραμμές στο Υπουργείο Εργασίας για παραβίαση του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, να εξουσιοδοτήσει την ηγεσία της ΠΑΣΥΠΙ στα εξής:

  • Να κινήσει νομική διαδικασία εκ μέρους όλων των μελών ενάντια στις μονομερείς ενέργειες της εργοδοτικής πλευράς σε σχέση με τους όρους εργασίας και μισθοδοσίας.
  • Να αποστείλει ενημερωτική επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Μεταφορών.

Σημειώνεται ότι οι πιλότοι υποστηρίζουν πως μετά από διαβουλεύσεις με τη διοίκηση, επιτεύχθηκε ο στόχος του σχεδίου αναδιάρθρωσης για εξοικονομήσεις 2,4 εκατ. λιρών από τους πιλότους τόσο με μείωση στο βασικό μισθό όσο και με μειώσεις σε διάφορα επιδόματα. Όπως υποστηρίζουν, η εταιρία εξέπληξε την ΠΑΣΥΠΙ, αφού τελικά η μεταξύ τους συμφωνία δεν εφαρμόζεται.

Στο μεταξύ, η ΠΑΣΥΠΙ, η οποία καταγγέλλει και κωλυσιεργία στην εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης, ιδιαίτερα σε σχέση με τους πλεονασμούς, καλεί την εταιρία στα εξής:

  • Να προχωρήσει άμεσα στην σωστή αναδιοργάνωση και αναδιάρθρωση της εταιρίας ούτως ώστε αφενός να ξεκαθαρίσει ο σωστός και αναγκαίος αριθμός υπαλλήλων και αφετέρου να απομακρυνθούν οι διευθυντές που έφεραν τις Κ.Α. στην σημερινή κατάσταση.
  • Να προχωρήσει στην άμεση σύμπτυξη των δύο εταιριών του Συγκροτήματος, Κ.Α. και Eurocypria.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024