Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςHapag-Lloyd Express: Η νέα αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους από την TUI

Hapag-Lloyd Express: Η νέα αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους από την TUI

Ο τουριστικός όμιλος TUI ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να εισέλθει στην αγορά των αεροπορικών γραμμών χαμηλού κόστους με την δημιουργία της νέας αεροπορικής εταιρίας Hapag-Lloyd Express. Η Hapag-Lloyd Express θα πετά […]

Ο τουριστικός όμιλος TUI<.> ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να εισέλθει στην αγορά των αεροπορικών γραμμών χαμηλού κόστους με<...> την δημιουργία της νέας αεροπορικής εταιρίας Hapag-Lloyd<.> Express.

Η Hapag-Lloyd Express θα πετά από το αεροδρόμιο της Βόννης στην Κολονία προς όλους τους Ευρωπαϊκούς προορισμούς, αλλά και προς άλλες πόλεις της Γερμανίας. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε ειδική εταιρία η οποία είναι θυγατρική της TUI AG κατά ποσοστό 100%. Την πρώτη χρονιά η εταιρία θα πετά με 8 αεροπλάνα τύπου Boeing 737-700s τα οποία θα ναυλώνει από την Germania Flugdienst GmbH. Τα αεροπλάνα έχουν μέσω όρο ηλικίας 4 χρόνια, και είναι 148 θέσεων. Το όλο σχέδιο έγινε δεκτό από το διοικητικό συμβούλιο της TUI μόλις προχθές.

‘Το ήδη δυνατό αεροπορικό μας όνομα Hapag-Lloyd και η συνεργάτης μας Germania, με την οποία έχουμε συνεργασία πολλά χρόνια, διαμορφώνουν τις καταστάσεις οι οποίες θα συμβάλουν στην γρήγορη και πολύ ευέλικτη εξέλιξη του νέου αεροπορικού μας βήματος στον χώρο του χαμηλού κόστους’, εξήγησε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της TUI AG Δρας Michael Frenzel στο Αννόβερο. ‘Με την Hapag-Lloyd Express θα έχουμε σύντομα μια ηγετική θέση ανάμεσα στις εταιρίες χαμηλού κόστους χάρις στο σχέδιο μας για πολύ μικρό κόστος, την οργανωτική μας δομή, την στρατηγική μας στις τιμές και στην διανομή, και στην επιλογή των δρομολογίων μας τα οποία θα είναι μέσα στην Ευρώπη’, συμπλήρωσε.

Το όνομα του νέου αυτού επιχειρηματικού σχεδίου είναι η λογική προέκταση του πετυχημένου σχήματος της Hapag-Lloyd στον αεροπορικό χώρο. Αυτό το όνομα ήταν ένα σύμβολο στον αεροπορικό κλάδο για περισσότερα από 30 χρόνια, σχολίασαν εκπρόσωποι της TUI.

Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν από τις αρχές Δεκεμβρίου, και οι πρώτοι προορισμοί, μεταξύ των 10 που θα γίνονται συνολικά, θα είναι η Βαρκελώνη, το Μιλάνο, το Παρίσι, και η Ρώμη. Μέσα στην Γερμανία, το σχέδιο προβλέπει πτήσεις για το Βερολίνο, την Δρέσδη, και το Μόναχο. Οι τιμές για μέσα στην Γερμανία για μια πτήση θα είναι περίπου 10 ευρώ ενώ οι αντίστοιχες για τους προορισμούς της Ευρώπης θα είναι 25 ευρώ.

‘Το πανευρωπαϊκό μας δίκτυο θα συμπεριλαμβάνει γερμανικές και Ευρωπαϊκές χώρες με υψηλό βαθμό επισκεψιμότητας από τουρίστες και από επαγγελματίες. Θα εξυπηρετούμε αυτούς τους προορισμούς σε μεγάλη συχνότητα. Σε αυτή την προσπάθεια θα μας βοηθήσει και η στρατηγική θέση του αεροδρομίου της Βόννης’, πρόσθεσε ο Δρας Frenzel. Για την πρώτη χρονιά, τα σχέδια αναφέρουν ότι ο στόχος είναι 1,3 εκατ. επιβάτες. Οι κρατήσεις θα μπορούν να ξεκινήσουν από τα μέσα Οκτώβρη, ενώ τα εισιτήρια δεν θα πωλούνται μέσω τηλεφώνου και Internet.

‘Η πολιτική μας είναι να διοχετεύσουμε τα εισιτήρια μέσω μιας πολυκάναλης διαδικασίας και να αξιοποιήσουμε τους ήδη συνεργάτες μας τουριστικούς πράκτορες. Για αυτό το λόγο έχουμε αναπτύξει διάφορες επικερδείς λύσεις. Έτσι η Hapag-Lloyd Express θα είναι η πρώτη αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους που θα πουλά τα εισιτήρια της μέσω των παραδοσιακών καναλιών, τους τουριστικούς πράκτορες’, τόνισε ο Δρας Frenzel.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024