Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΤΕ: Όλοι έχουμε ευθύνη απέναντι στους τουρίστες-καταναλωτές σε θέματα περιβάλλοντος

ΣΕΤΕ: Όλοι έχουμε ευθύνη απέναντι στους τουρίστες-καταναλωτές σε θέματα περιβάλλοντος

“Η ανάγκη μιας τουριστικής – περιβαλλοντικής πολιτικής είναι επιτακτική δεδομένου ότι το περιβάλλον, εκτός από την ίδια την ζωή μας, επηρεάζει αποφασιστικά την βιωσιμότητα των τουριστικών προορισμών και επιχειρήσεων” αναφέρει […]

“Η ανάγκη μιας τουριστικής – περιβαλλοντικής πολιτικής είναι επιτακτική δεδομένου ότι το περιβάλλον, εκτός από την ίδια την ζωή μας, επηρεάζει αποφασιστικά την βιωσιμότητα των τουριστικών προορισμών και επιχειρήσεων” αναφέρει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ<.>) με επιστολή τους προς τον Τύπο.

Με αφορμή τις συζητήσεις για το περιβάλλον που γίνονται στο Γιοχανέσμπουργκ, ο ΣΕΤΕ επισημαίνει ακόμη μια φορά την ιδιαίτερη σημασία του περιβάλλοντος για τον τουρισμό. Το περιβάλλον αποτελεί το σημαντικότερο πάγιο στοιχείο των τουριστικών προορισμών και των τουριστικών επιχειρήσεων. Το γεγονός αυτό και μόνο, πρέπει να κάνει αυτονόητη την σημασία της πρόληψης / επίλυσης των προβλημάτων που σχετίζονται με την τουριστική ανάπτυξη.

Οι προσφέροντες τουριστικές υπηρεσίες πρέπει να αναγνωρίζουμε τις ευθύνες μας απέναντι στους τουρίστες-καταναλωτές και τον τοπικό πληθυσμό σε θέματα περιβάλλοντος. Είναι γνωστό ότι, η βραχυπρόθεσμη επιδίωξη του κέρδους έρχεται μερικές φορές σε αντίθεση με την περιβαλλοντική προστασία. Όμως οι τουριστικές επιχειρήσεις πρέπει να κατανοήσουν ότι απαραίτητη προϋπόθεση μακροχρόνιας επιβίωσης είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό θα αυξάνει την ικανοποίηση των τουριστών και θα εξασφαλίσει την ευημερία των επιχειρήσεων επιτυγχάνοντας έτσι την αειφόρο ανάπτυξη.

Παράλληλα με την ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων ο δημόσιος τομέας πρέπει να παρέμβει σε θεσμικό επίπεδο ώστε να εξασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων πρέπει να συμβάλλουν ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση και όχι απλά να αποτελούν ακόμα ένα γραφειοκρατικό εμπόδιο στην ανάπτυξη, όπως δυστυχώς συμβαίνει σήμερα σε μεγάλο βαθμό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024