Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑναστροφή των οικονομικών μεγεθών πέτυχαν οι Μινωικές Γραμμές

Αναστροφή των οικονομικών μεγεθών πέτυχαν οι Μινωικές Γραμμές

Η δρομολόγηση των νέων πλοίων των Μινωικών Γραμμών και η πιστή εφαρμογή των στρατηγικών αποφάσεων της διοίκησης, οδήγησαν στην πλήρη αναστροφή των οικονομικών μεγεθών της εταιρίας, όπως προκύπτει από τα […]

Η δρομολόγηση των νέων πλοίων των Μινωικών Γραμμών και η πιστή εφαρμογή των στρατηγικών αποφάσεων της διοίκησης, οδήγησαν στην<...> πλήρη αναστροφή των οικονομικών μεγεθών της εταιρίας, όπως προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου 2002.

Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα εκμετάλλευσης (κύκλος εργασιών) ανήλθαν σε 71,7 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 23% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα κέρδη, προ τόκων και αποσβέσεων (E.B.I.T.D.A.), τριπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα και ανήλθαν σε 10,2 εκατ. ευρώ ενώ το περιθώριο του λειτουργικού κέρδους αυξήθηκε από 5,7% σε 14,2%.

Το καθαρό αποτέλεσμα είναι, όπως αναμενόταν, ζημιογόνο, καθώς το α΄ εξάμηνο του έτους αποτελεί το χρονικό διάστημα που παρουσιάζει χαμηλή εμπορική και τουριστική κίνηση. Το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι συγκρίσιμο με το αντίστοιχο του α΄ εξαμήνου 2001, δεδομένου ότι στο περυσινό διάστημα συμπεριλαμβάνεται έκτακτο κέρδος ύψους 9,7 εκατ. ευρώ από την πώληση του F/B N.Καζαντζάκης.

Σε ό,τι αφορά στην κίνηση, παρατηρείται σημαντική αύξηση τόσο στα μερίδια αγοράς όσο και στις πληρότητες των πλοίων σε όλες τις κατηγορίες του μεταφορικού έργου και σε όλες τις γραμμές που δραστηριοποιούνται τα πλοία της εταιρίας.

Συγκεκριμένα, κατά το α΄ εξάμηνο του 2002 η κίνηση σε επιβάτες είναι αυξημένη κατά 16%, σε Ι.Χ. αυτοκίνητα κατά 7% και σε φορτηγά κατά 21%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του προηγούμενου χρόνου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024