Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ British Airways προσφέρει ιατρική διάγνωση σε ύψος 10.000 μέτρων

Η British Airways προσφέρει ιατρική διάγνωση σε ύψος 10.000 μέτρων

Η British Airways είναι η πρώτη αεροπορική εταιρία στον κόσμο που μετέδωσε επιτυχώς και σε πραγματικό χρόνο, δεδομένα για τους καρδιακούς παλμούς ενός επιβάτη, από ένα αεροσκάφος της σε ιατρικό […]

Η British Airways<.> είναι η πρώτη αεροπορική εταιρία στον κόσμο που μετέδωσε επιτυχώς και σε πραγματικό χρόνο, δεδομένα<...> για τους καρδιακούς παλμούς ενός επιβάτη, από ένα αεροσκάφος της σε ιατρικό κέντρο στη γη.
Η επαναστατική αυτή δοκιμή χρησιμοποίησε τα δεδομένα που κατέγραψε ένας παλμογράφος, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος με το σώμα ενός επιβάτη μέσα στο αεροσκάφος της εταιρίας στέλνοντας το σχετικό γράφημα απευθείας στο έμπειρο ιατρικό προσωπικό της MedAire, η οποία εδρεύει στο Φοίνιξ των ΗΠΑ και εξειδικεύεται στην παροχή έκτακτης ιατρικής βοήθειας σε απομονωμένες περιοχές.
Χάρη στη συνεργασία με την MedAire, οι κυβερνήτες των αεροσκαφών της British Airways θα μπορούν να επικοινωνούν, απευθείας μέσω δορυφορικής σύνδεσης, με κάποιον από τους 16 ειδικευμένους γιατρούς στο κέντρο ελέγχου της MedAire στην Αριζόνα. Οι γιατροί θα λαμβάνουν τα δεδομένα της κατάστασης του επιβάτη που παρουσιάζει κάποια προβλήματα υγείας και θα αποφασίζουν εάν χρειάζεται άμεση μεταφορά σε νοσοκομείο.
Το 1997, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 3.000 από τα 34.000.000 επιβατών που ταξίδεψαν με την British Airways, παρουσίασαν κάποιο πρόβλημα υγείας. Από τα περιστατικά αυτά, τα 80 κρίθηκαν από το πλήρωμα της εταιρίας σοβαρά και χρήζουσας αλλαγής κατεύθυνσης των αεροσκαφών για την επείγουσα μεταφορά των επιβατών σε νοσοκομείο.
Η British Airways θα εγκαταστήσει τους καρδιογράφους σε όλα της τα αεροσκάφη που πραγματοποιούν μακρινά δρομολόγια μέσα στους επόμενους 18 μήνες. Κάθε καρδιογράφος κοστίζει περίπου 600.000 δρχ. ενώ το προσωπικό καμπίνας της British Airways θα περάσει από ειδικά προγράμματα εκμάθησης χρήσης των μηχανημάτων αυτών.
Η επιτυχημένη δοκιμή πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου κατά τη διάρκεια πτήσης της British Airways από το Λονδίνο προς το αεροδρόμιο Newark της Νέας Υόρκης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024