Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Lufthansa κλείνει το γραφείο της στη Θεσσαλονίκη και ‘παγώνει’ τις επενδύσεις της

Η Lufthansa κλείνει το γραφείο της στη Θεσσαλονίκη και ‘παγώνει’ τις επενδύσεις της

Σε κλείσιμο του γραφείου της στη Θεσσαλονίκη και αναβολή των επενδυτικών της σχεδίων προχωράει η αεροπορική εταιρία Lufthansa. Το διοικητικό συμβούλιο του γερμανικού αερομεταφορέα αποφάσισε ότι αρχικά διακόπτεται -με την […]

Σε κλείσιμο του γραφείου της στη Θεσσαλονίκη και αναβολή των επενδυτικών της σχεδίων προχωράει η αεροπορική εταιρία<...> Lufthansa<.>. Το διοικητικό συμβούλιο του γερμανικού αερομεταφορέα αποφάσισε ότι αρχικά διακόπτεται -με την έναρξη του χειμερινού προγράμματος στις 28 Οκτωβρίουτο δρομολόγιο Θεσσαλονίκης-Μονάχου και στις 31 Νοεμβρίου κλείνει και το γραφείο της στο αεροδρόμιο 'Μακεδονία' της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι σήμερα η Lufthansa πραγματοποιούσε δύο πτήσεις την ημέρα σε αυτό το δρομολόγιο. Η διοίκηση της εταιρίας ήδη αναπτύσσει ένα κοινωνικό πρόγραμμα για τους 16 εργαζόμενους του γραφείου.

Για τους επιβάτες που είχαν κάνει κράτηση σε αυτές τις πτήσεις για μετά την 28η Οκτωβρίου, η Lufthansa τους έχει ενημερώσει προσωπικά και έχει κρατήσει θέσεις για τον τελικό προορισμό τους σε άλλους αερομεταφορείς συνεργάτες της όπως στην Austrian Airlines και στην Aegean-Cronus Airlines μέσω Μονάχου, Φρανκφούρτης, ή Βιέννης.

Επείγουσες προσαρμογές όμως έγιναν και σε άλλα δρομολόγια του δικτύου της Lufthansa. Μεταξύ άλλων, καταργήθηκε το δρομολόγιο Βερολίνου-Ουάσινγκτον, ακυρώθηκε από μία πτήση στα δρομολόγια Φρανκφούρτης-Νέας Υόρκης και Φρανκφούρτης-Ουάσινγκτον. Τέλος, καταργήθηκαν και δρομολόγια ή ακόμα και προορισμοί όπως το Ρίο ντε Τζανέιρο, Παρίσι (Ορλί), Λονδίνο (Στάνστεντ), και Βαλένθια.

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση της εταιρίας αποφάσισε να αναβάλει επ' αόριστον το επενδυτικό της σχέδιο για την αγορά 15 Airbus A380s και 4 Boeing 747-400. Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της Lufthansa, η εταιρία έφτασε σε αυτό το σημείο λόγω των συνεπειών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη. "Οι επενδύσεις αυτής της κλίμακας απαιτούν κλίμα σταθερότητας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Weber.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024