Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαHATTA: Οι αυξήσεις στα εισιτήρια των αεροπορικών εταιριών σαμποτάρουν τον τουρισμό

HATTA: Οι αυξήσεις στα εισιτήρια των αεροπορικών εταιριών σαμποτάρουν τον τουρισμό

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την απαράδεκτη αύξηση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων. Μια τέτοια κίνηση, σε μια κρίσιμη περίοδο, που σε […]

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA<.>) εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την απαράδεκτη αύξηση των τιμών των<...> αεροπορικών εισιτηρίων. Μια τέτοια κίνηση, σε μια κρίσιμη περίοδο, που σε διεθνές επίπεδο πολλές αεροπορικές εταιρίες προβαίνουν σε προσφορές με στόχο την προσέλκυση του επιβατικού κοινού, ισοδυναμεί με σαμποτάζ για τον τουρισμό μας.

Ο HATTA αδυνατεί να κατανοήσει πως την ίδια στιγμή που, κατά γενική παραδοχή του τουριστικού κόσμου, αποτελεί άμεση προτεραιότητα η με κάθε μέσο αύξηση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού μας προϊόντος, με στόχο την προσαρμογή του ελληνικού τουρισμού στα διεθνή τουριστικά δεδομένα -όπως αυτά διαμορφώνονται μετά το τρομοκρατικό κτύπημα στις ΗΠΑ- λαμβάνονται αυθαίρετα τέτοιες αποφάσεις.

Φυσικά, το κόστος αυτό, δεν μπορεί παρά να επηρεάσει αισθητά τις τιμές του τουριστικού προϊόντος μας με αρνητικές συνέπειες για την τουριστική ζήτηση της χώρας μας από το εξωτερικό, τον εσωτερικό τουρισμό αλλά και γενικότερα την επιβατική κίνηση μέσω αεροπλάνων, αφού όπως έχει αποδειχτεί από έγκυρες μελέτες, η τουριστική ζήτηση είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στις μεταβολές σειράς παραμέτρων, μεταξύ των οποίων η τιμή κατέχει πρωτεύοντα ρόλο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, πέραν των αυτόνομων αρνητικών συνεπειών που προκύπτουν από την αύξηση του κόστους των αερομεταφορών, η -χωρίς προηγούμενη έγκαιρη ειδοποίηση- αύξηση των αεροπορικών ναύλων, δημιουργεί σειρά προβλημάτων τόσο στο κοινό, που έχει ήδη προγραμματίσει το κόστος του ταξιδιού του, όσο και στα τουριστικά γραφεία που σε αρκετές περιπτώσεις δεν μπορούν να μετακυλίσουν το αυξημένο κόστος της μεταφοράς στη τιμή των τουριστικών πακέτων.

Ο HATTA καλεί το υπουργείο Μεταφορών να λάβει άμεσα θέση σε σχέση με το εν λόγω θέμα, το οποίο εν τέλει αφορά το σύνολο του τουριστικού κόσμου και των τουριστικών επιχειρήσεων στη χώρα μας και κατ' επέκταση την ελληνική οικονομία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024