Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Ολυμπιακή Αεροπορία στην δεύτερη φάση της ιδιωτικοποίησης της

Η Ολυμπιακή Αεροπορία στην δεύτερη φάση της ιδιωτικοποίησης της

Μετά την απόρριψη των δύο από τις έξι μη δεσμευτικές προσφορές για το 65% της Ολυμπιακής Αεροπορίας και το μάνατζμεντ της εταιρίας, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη από τον υπουργό Μεταφορών […]

Μετά την απόρριψη των δύο από τις έξι μη δεσμευτικές προσφορές για το 65% της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.> και το μάνατζμεντ της εταιρίας<...>, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη από τον υπουργό Μεταφορών κ. Χρήστος Βερελής, η διαδικασία ιδιωτικοποίησης περνά στη δεύτερη φάση της, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Απριλίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό, από τις 26 Φεβρουαρίου, οι τέσσερις εταιρίες που απέμειναν θα μπορούν να ενημερωθούν για τα οικονομικά της Ολυμπιακής Αεροπορίας, καθώς και να λάβουν οποιαδήποτε άλλη πληροφορία επιθυμούν, προκειμένου να καταρτίσουν την τελική δεσμευτική προσφορά τους, την οποία θα καταθέσουν έως τις 15 Απριλίου στο σύμβουλο ιδιωτικοποίησης της εταιρίας.

Σε επόμενο στάδιο, και έως το τέλος Απριλίου, η κυβέρνηση σε συνεργασία με το σύμβουλο θα αξιολογήσει τις τελικές δεσμευτικές προσφορές και τα επιχειρησιακά σχέδια και θα επιλέξει τον τελικό αγοραστή του εθνικού αερομεταφορέα.

Ο υπουργός Μεταφορών δεν κατονόμασε τις δύο κοινοπραξίες που απορρίφθηκαν, είπε όμως ότι η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς η μία εκ των δύο ενδιαφερόταν για μειοψηφικό πακέτο και η άλλη απλώς για να παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα πάντως με δημοσιεύματα του Τύπου την Παρασκευή, οι τέσσερις εταιρίες που θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση είναι: Οι Κυπριακές Αερογραμμές
O όμιλος Στ.Ρέντη
Η Axon Airlines
Η αυστραλιανή Venture Capital Integrated Airline Solutions
Οι εταιρίες που απορρίφθηκαν είναι η Chrysler (ζήτησε μειοψηφικό πακέτο) και η SANWA (προτάθηκε να προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες).

Σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι 'δεν μπορώ να πω ότι είμαι αισιόδοξος για την τύχη της Ολυμπιακής'.

Δικαιολογώντας την απαισιοδοξία του, ο κ. Βερελής συνέχισε αναφέροντας 'η αντίστοιχη διαδικασία που έχει γίνει στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης για συγχωνεύσεις και εξαγορές το τελευταίο διάστημα δεν είχε επιτυχή κατάληξη. Εμείς έχουμε προσπαθήσει να παρουσιάσουμε ένα ελκυστικό πακέτο της εταιρίας προς τους υποψήφιους επενδυτές, που διατηρεί τα θετικά και απομονώνει τα αρνητικά στοιχεία'.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024