Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΙδιωτικοποίηση ΟΑ: Αντίδραση των Αυστραλών για την πλημμελή αξιολόγηση της προσφοράς τους από την CSFB

Ιδιωτικοποίηση ΟΑ: Αντίδραση των Αυστραλών για την πλημμελή αξιολόγηση της προσφοράς τους από την CSFB

Νέα δεδομένα στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας δημιουργούν οι Αυστραλοί της IAS, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ετοιμάζονται να καταθέσουν βελτιωμένη προσφορά για […]

Νέα δεδομένα στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.> δημιουργούν οι Αυστραλοί της IAS, καθώς<...>, σύμφωνα με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ετοιμάζονται να καταθέσουν βελτιωμένη προσφορά για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΟΑ<.>.

Αν και από την πλευρά των Αυστραλών επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να υπάρξει τις προσεχείς ημέρες, σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η IAS εκτιμά ότι η νέα της προσφορά θα είναι ιδιαίτερα ελκυστική.

Την περασμένη Παρασκευή η IAS προσέφυγε στην αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ζήτησε την παρέμβαση της, θεωρώντας ότι, κατά την αξιολόγηση που έγινε από το σύμβουλο της ιδιωτικοποίησης Credit Suisse First Boston, δεν λήφθηκαν υπόψη 22 σημαντικά σημεία της αρχικής προσφοράς της.

Η ίδια η IAS, με την οποία συμβαδίζει και το σωματείο των πιλότων της Ολυμπιακής Αεροπορίας ΕΧΠΑ, κατά την αρχική της προσφορά προσέφερε συνολικά 350 εκατ. ευρώ (120 δισ. δρχ.) για την απόκτηση έως και του 100% της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Την πρόθεση της IAS να ανακοινώσει νέα βελτιωμένη προσφορά παραδέχονται και μέλη της ΕΧΠΑ, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Στις 19 Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι οι διαπραγματεύσεις, που λόγω θέρους διακόπηκαν με την Axon Airlines, η οποία στην αξιολόγηση της CSFB πήρε τους περισσότερους βαθμούς έναντι των άλλων ενδιαφερόμενων επενδυτικών σχημάτων.

Εν τω μεταξύ, για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής ο Θ. Λιακουνάκος μιλώντας στην χθεσινή α' επαναληπτική γενική συνέλευση της Axon Holdings υπενθύμισε ότι η πρόταση της εταιρίας προκρίθηκε από το σύμβουλο, ανακοινώνοντας ότι το Σεπτέμβριο αναμένεται να υπογραφεί και η τελική συμφωνία. Υπογράμμισε, πάντως, ότι υπάρχουν ακόμη 10 ζητήματα σε εκκρεμότητα, τα οποία συζητούνται.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024