Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΉρθαν σε συμφωνία η Swissair με την Βελγική κυβέρνηση για την Sabena

Ήρθαν σε συμφωνία η Swissair με την Βελγική κυβέρνηση για την Sabena

Ο όμιλος Swissair Group και η Βελγική κυβέρνηση μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις ήρθαν, τελικά, σε συμφωνία σχετικά με την αεροπορική εταιρία Sabena και το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Η συμφωνία […]

Ο όμιλος Swissair<.> Group και η Βελγική κυβέρνηση μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις ήρθαν, τελικά, σε συμφωνία σχετικά<...> με την αεροπορική εταιρία Sabena<.> και το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Η συμφωνία είχε ως αποτέλεσμα την αποδέσμευση της Swissair από την υποχρέωση της να αγοράσει την πλειοψηφία των μετοχών της προβληματικής οικονομικά Sabena φθάνοντας σε ποσοστό κατοχής μετοχών 85%. Έτσι η Swissair θα παραμείνει ιδιοκτήτρια του 49,5% και το βελγικό κράτος του υπολοίπου 50,5%.

Η συμφωνία προβλέπει ακόμα ότι 9 αεροσκάφη τύπου Α319, που δεν χρειάζονται στην Sabena, θα μεταβιβασθούν στην Swissair. Τα αεροσκάφη είχαν παραγγελθεί το 1997, και θα παραδοθούν το 2002.

Υπενθυμίζουμε ότι η ελβετική αεροπορική εταιρία Swissair είχε αποφασίσει να μην εκπληρώσει την υπόσχεση της για αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της στη βελγική Sabena, κυρίως λόγω των οικονομικών προβλημάτων της δεύτερης, τα οποία συνεχώς χειροτέρευαν. Η συμφωνία είχε υπογραφεί τον Ιανουάριο και προέβλεπε ότι τα επόμενα τρία χρόνια η Swissair θα αγόραζε τμηματικά το 85% της Sabena και ότι μέχρι το 2005 η δεύτερη θα είχε εξυγιανθεί και θα παρουσίαζε κέρδη, μέσω καινούργιων διαδρομών και μειώσεων του προσωπικού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024