Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΚινητήρες Trent της Rolls-Royce παρήγγειλε η Virgin Atlantic

Κινητήρες Trent της Rolls-Royce παρήγγειλε η Virgin Atlantic

Παραγγελία για κινητήρες Trent 1000 και συμπληρωματικές υπηρεσίες, αξίας 2,6 δισ. δολαρίων, έκανε στην Rolls-Royce η αεροπορική εταιρία Virgin Atlantic, ενώ υπό εξέταση βρίσκεται συνεργασία των δύο εταιριών και σε […]

Παραγγελία για κινητήρες Trent 1000 και συμπληρωματικές υπηρεσίες, αξίας 2,6 δισ. δολαρίων, έκανε στην Rolls-Royce η αεροπορική εταιρία Virgin Atlantic, ενώ υπό εξέταση βρίσκεται συνεργασία των δύο εταιριών και σε θέματα<...>περιβάλλοντος, με στόχο την μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Ο Trent 1000, ένας κινητήρας συμβατός με όλες τις εκδοχές του αεροσκάφους Boeing 787 Dreamliner, θα τεθεί σε λειτουργία το 2009. Σύμφωνα με την παραγγελία, η οποία περιλαμβάνει και συμβόλαιο υπηρεσιών TotalCare εφ` όρου ζωής, ο κινητήρας Trent 1000 θα εξοπλίσει έως και 43 Boeing 787. Η συμφωνία περιλαμβάνει 15 επιβεβαιωμένα αεροσκάφη και 8 σε προαίρεση, ενώ εξασφαλίζει δικαιώματα για την αγορά επιπλέον 20 αεροσκαφών. Η Virgin Atlantic θα παραλάβει τα πρώτα εξοπλισμένα με κινητήρα Τrent 1000 αεροσκάφη Boeing 787 το 2011.

Το εξοπλισμένο με κινητήρες Trent αεροσκάφος Boeing 787-9 Dreamliner θα καταναλώνει λιγότερα καύσιμα -περίπου κατά 30%- σε σχέση με αεροσκάφη προηγούμενων γεννεών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και την αντίστοιχη μείωση εκπομπών άνθρακα ανά επιβάτη. Η πρωτοβουλία σε θέματα περιβάλλοντος μεταξύ της Rolls-Royce και της Virgin Atlantic επιδιώκει την ανεύρεση και άλλων ευκαιριών που θα συντελέσουν στη μείωση κατανάλωσης καυσίμων από τα αεροσκάφη, μέσω της ενίσχυσης των επιδόσεων του κινητήρα. Αυτές οι δραστηριότητες πρόκειται να γίνουν μέσα στα πλαίσια του συμβολαίου TotalCare, μέσω του οποίου η Rolls-Royce αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη παρακολούθησης και συντήρησης του στόλου κινητήρων Trent 1000.

Ο Sir Richard Branson, Πρόεδρος της εταιρίας Virgin Atlantic, δήλωσε σχετικά: “Η Virgin Atlantic έχει επιλέξει τους πλέον καθαρούς κινητήρες όσον αφορά στα καύσιμα για ένα ελπιδοφόρο μέλλον με το 787 Dreamliner. Οι κινητήρες Rolls-Royce θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε τους ρύπους ανά πτήση, έως και 30%, και να γίνουμε η πιο συνεπής αεροπορική εταιρία στον κόσμο απέναντι στο περιβάλλον. Η συνεργασία μας αυτή σε θέματα περιβάλλοντος θα επιφέρει μεγάλα οφέλη στην Αεροναυπηγική βιομηχανία, επιτρέποντας μας να εργαστούμε από κοινού πάνω στην έρευνα και την ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών κινητήρων, ενώ συνεχώς βελτιώνουμε σε σχέση με το περιβάλλον την κατανάλωση καυσίμων του στόλου των αεροπλάνων μας”.

“Πρόκειται για μια ψήφο εμπιστοσύνης εκ μέρους της Virgin Atlantic στην οικογένεια κινητήρων Trent. Μοιραζόμαστε την ίδια ατζέντα, με την οποία προσεγγίζουμε τα θέματα που αφορούν στο Περιβάλλον. Η νέα αυτή περιβαλλοντολογική συνεργασία θα βοηθήσει, ώστε να επιταχυνθεί η έρευνα και ανάπτυξη ως προς την μείωση εκπομπών άνθρακα” πρόσθεσε από την πλευρά του ο κ. James M. Guyette, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Rolls-Royce Βορείου Αμερικής.

Η Rolls-Royce και η Virgin Atlantic έχουν μια ισχυρή και πλέον καθιερωμένη σχέση. Ήδη, 19 Airbus τύπου A340-600s που έχει σε λειτουργία η Virgin Atlantic τροφοδοτούνται αποκλειστικά από κινητήρες Trent 500.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024