Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι πιλότοι της Virgin Atlantic εξετάζουν να κατέβουν σε απεργία λόγω… εξάντλησης
Αεροπορικές εταιρείες

Οι πιλότοι της Virgin Atlantic εξετάζουν να κατέβουν σε απεργία λόγω… εξάντλησης

Η Virgin δήλωσε ότι είναι πρόθυμη να ξεκινήσει συνομιλίες τις επόμενες εβδομάδες.

Οι πιλότοι της Virgin Atlantic, μέλος του Virgin Group του Sir Richard Branson, έχουν δηλώσει ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε απεργία μετά από «σοβαρές ανησυχίες» για τα επίπεδα κούρασης και την καλή τους κατάσταση.

Το σωματείο πιλότων Balpa ανέφερε ότι σε πρόσφατη ψηφοφορία, το 96% των πιλότων της Virgin Atlantic υποστήριξε την πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση. Το ζήτημα αφορά στις ρυθμίσεις προγραμματισμού και η σύνθεση πτήσεων/πληρωμάτων που τέθηκαν σε εφαρμογή κατά τη διάρκεια του Covid και οι οποίες θα λήξουν τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Η Virgin δήλωσε ότι είναι πρόθυμη να ξεκινήσει συνομιλίες τις επόμενες εβδομάδες. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι η υπάρχουσα συμφωνία αμοιβής «συμφωνήθηκε, αναπτύχθηκε και υποστηρίχθηκε από τους αντιπροσώπους των πιλότων του σωματείουBalpa στη Virgin Atlantic και την κοινότητα των πιλότων μας».

Εκπρόσωπος της Virgin Atlantic δήλωσε: «Συνεχίζουμε να τηρούμε όλες τις συμφωνίες και έχουμε προσφερθεί να ξεκινήσουμε επίσημες διαπραγματεύσεις για τις αμοιβές και την ευημερία (των πληρωμάτων) με τους εκπροσώπους του συνδικάτου πιλότων Balpa τις επόμενες εβδομάδες, πολύ πριν από τη λήξη της συμφωνίας τον Δεκέμβριο».

Η Virgin Atlantic απασχολεί 835 πιλότους και θεωρείται ότι η πλειοψηφία τους είναι μέλη του σωματείου πιλότων Balpa.

Εκπρόσωπος του Balpa δήλωσε: «Τα μέλη μας καταγράφουν μια διαμάχη με τη Virgin Atlantic, η οποία προέκυψε από σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την κούραση των πιλότων και την ευημερία τους σχετικά με τις ρυθμίσεις προγραμματισμού και το ρόστερ, που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19».

Ο μέγιστος χρόνος πτήσης για έναν πιλότο επιβατικών αερογραμμών είναι 900 ώρες ανά ημερολογιακό έτος, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας (CAA). Ο μέσος όρος για τους πιλότους της Virgin Atlantic είναι περίπου 750 ώρες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024