Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΝέες εξελίξεις δρομολογούνται για τις Κυπριακές Αερογραμμές το 2006

Νέες εξελίξεις δρομολογούνται για τις Κυπριακές Αερογραμμές το 2006

Μετά την θετική απάντηση που εξασφάλισαν την Πέμπτη η κυβέρνηση και Διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών για ανασυγκρότηση του κρατικού αερομεταφορέα από τους μηχανικούς της ΑΣΥΣΕΚΑ, την συγκατάθεση της έδωσε και […]

Μετά την θετική απάντηση που εξασφάλισαν την Πέμπτη η κυβέρνηση και Διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών για<...> ανασυγκρότηση του κρατικού αερομεταφορέα από τους μηχανικούς της ΑΣΥΣΕΚΑ, την συγκατάθεση της έδωσε και η ΣΗΔΗΚΕΚ η οποία ανήκει στην ομοσπονδία της ΠΕΟ, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Κύπρο.

Θετικές εξελίξεις αναμένονται και από την συντεχνία πιλότων ΠΑΣΥΠΙ, αφού όπως φαίνεται εξασφαλίζει τις διευκρινήσεις που ζητούσε, και συγκαλεί την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου γενική συνέλευση των μελών της. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ΣΥΝΥΚΑ – ΣΕΚ, η οποία συγκαλεί και αυτή με την σειρά της γενική συνέλευση των μελών της την Τετάρτη.

Προς την αντίθετη κατεύθυνση κινείται η συντεχνία των αεροσυνοδών της ΣΥΠΚΚΑ, όπως δείχνουν τα πράγματα, η οποία ενδεχομένως να πραγματοποιήσει την γενική της συνέλευση την ίδια μέρα με τις υπόλοιπες συντεχνίες για το ίδιο θέμα.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών Χάρης Θράσου δήλωσε, “Η αρμόδια Υπουργική Επιτροπή για τις Κ.Α. θα αξιολογήσει όλες τις απαντήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων και αναλόγως θα αποφασίσει για το μέλλον της εταιρείας”.

Ο Υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λιλλήκας ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κλείσει τις Κ.Α. στην περίπτωση που οποιαδήποτε από τις πέντε συντεχνίες κατέλθει σε απεργιακά μέτρα. Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση, ανεξάρτητα από τις απαντήσεις των συντεχνιών, θα προχωρήσει μονομερώς στην υλοποίηση του σχεδίου με βάση τις σχετικές πρόνοιες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024