Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςO Richard Branson ψάχνει για συνέταιρο για την Virgin Atlantic

O Richard Branson ψάχνει για συνέταιρο για την Virgin Atlantic

Ο Sir Richard Branson επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να βρει συνέταιρο που θα προσφέρει κεφάλαια στην Virgin Atlantic Airways και είναι πιθανό να πουλήσει για το σκοπό αυτό ακόμα και το […]

Ο Sir Richard Branson επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να βρει συνέταιρο που θα προσφέρει κεφάλαια στην Virgin Atlantic Airways και είναι πιθανό να πουλήσει για το σκοπό<...> αυτό ακόμα και το 51 % των μετοχών της αεροπορικής εταιρείας.

Ο Branson, στα 60 του ήδη, έχει προσλάβει την Deutsche Bank AG για να εκτιμήσει την κατάσταση και να μελετήσει την ιδέα του.

“Θα εξακολουθήσω σίγουρα να εμπλέκομαι σε μεγάλο βαθμό στην αεροπορική εταιρεία, οτιδήποτε και αν αποφασίσουμε να κάνουμε, και θα εξακολουθήσω να αποτελώ βασικό μέτοχο. Είμαστε σε συζητήσεις με διάφορους ανθρώπους και θα δούμε τι θα βγει από αυτό”, δήλωσε.

Η Virgin Atlantic κάνει 288 απογείωσεις και προσγείωσεις στο Heathrow – 3% του συνόλου – γεγονός που θα επιτρέψει στον αγοραστή να διαχειριστεί τα λεγόμενα slots (ώρες προσγείωσης και απογείωσης των αεροπλάνων) σε πτήσεις που είναι πολυπόθητες προς τις ΗΠΑ και τις ασιατικές αγορές. Η Singapore Airlines, που είναι μέλος της Star Alliance, κατέχει το 49% της Virgin Atlantic, και όπως δήλωσε εκπρόσωπο της τον περασμένο μήνα δεν έχει ακόμη αποφασίσει η εταιρία σχετικά με οποιαδήποτε «άμεση εκποίηση» της συμμετοχής της στην Virgin Atlantic.

Η Virgin Atlantic εξετάζει επίσης την περίπτωση να λάβει μέρος σε μία αεροπορική συμμαχία γεγονός που αναμένεται να ανακοινωθεί μαζί με λεπτομέρειες μέσα στους επόμενους μήνες.

“Είναι λογικό για την Virgin Atlantic να βγει ένα συνεργάτη”, δήλωσε ο Richard Branson σε συνέντευξή του στο Σαν Φρανσίσκο, στο Bloomberg.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024