Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους των Κυπριακών Αερογραμμών
Αεροπορικές εταιρείες

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους των Κυπριακών Αερογραμμών

Ράγισε ο υαλοθώρακας αεροσκάφους των Κυπριακών Αερογραμμών και το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια εκτάκτως στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών, που εκτελούσε την πτήση Βιέννη – Λάρνακα στις 12 Οκτωβρίου με 98 επιβάτες και 6 μέλη πλήρωμα και του οποίου ράγισε ο υαλοθώρακας, προσγειώθηκε με ασφάλεια εκτάκτως στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Οι επιβάτες δε διέτρεξαν κανένα κίνδυνο και τηρήθηκαν όλες οι ενδεδειγμένες διαδικασίες, δήλωσε ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας κ. Τώνης Αντωνίου, απορρίπτοντας δημοσιεύματα για κενά ασφαλείας και ελλιπείς διαδικασίες.

Ανακοίνωση των ΚΑ αναφέρει ότι, “ενώ το αεροσκάφος πετούσε στα 37.000 πόδια πάνω από τη Λήμνο, παρουσίασε ένδειξη για ράγισμα σε ένα από τα στρώματα του γυαλιού. Ο κυβερνήτης της πτήσης προχώρησε με την προβλεπόμενη διαδικασία που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις, δηλαδή το αεροσκάφος να ελαττώσει το ύψος τους στις 23.000 πόδια, για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Σε αυτό το ύψος, η κατανάλωση καυσίμων είναι πολύ περισσότερη, συνεπώς τα αποθέματα καυσίμων της συγκεκριμένης πτήσης εάν το αεροσκάφος συνέχιζε το ταξίδι μέχρι το προορισμό του, θα ήταν λιγότερα από τα προβλεπόμενα σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Ο κυβερνήτης της πτήσης αποφάσισε να προσγειώσει το αεροσκάφος στην Αθήνα, όπου και διορθώθηκε το πρόβλημα του αεροσκάφους. Το γυαλί του αεροσκάφους αποτελείται από τρία στρώματα, με το εσωτερικό και εξωτερικό στρώμα να είναι σε θέση να αντέχουν διπλάσιες πιέσεις από ότι είναι συνήθως δεκτές”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι αιτίες του συμβάντος διερευνώνται από το Τμήμα Μηχανολογίας και Συντήρησης ενώ προστίθεται ότι σε κάποιες θέσεις (Post Holders) υπηρετούν διευθυντές της εταιρείας ως αναπληρωτές και τα συγκεκριμένα άτομα έχουν την εμπειρία και τις γνώσεις που απαιτούνται για να ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους που προνοούνται από διεθνείς κανονισμούς και που είναι αποδεκτά από την Πολιτική Αεροπορία Κύπρου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται τέλος ότι πραγματοποιούνται τακτικοί έλεγχοι από διεθνούς οργανισμούς σε θέματα ασφάλειας και επιχειρησιακής επάρκειας στις Κυπριακές Αερογραμμές. Συγκεκριμένα τον Απρίλιο ο Οργανισμός ασφάλειας IOSA, που ενεργεί εκ μέρους της IATA, πραγματοποίησε έλεγχο στις Κυπριακές Αερογραμμές χωρίς να επισημάνει κανένα απολύτως αρνητικό εύρημα. Επίσης αυτή τη βδομάδα η Κυπριακή Πολιτική Αεροπορία διενεργεί προγραμματισμένο έλεγχο (Indepth audit) στις Κυπριακές Αερογραμμές.

Σύμφωνα με το Inews.com.cy, ο κ. Αντωνίου μίλησε για ένα συνηθισμένο περιστατικό, το οποίο μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε αεροσκάφος και διερωτήθηκε “γιατί πρέπει οι ΚΑ να δικαιολογούνται για πράγματα τα οποία συμβαίνουν καθημερινώς σε όλες τις αερογραμμές”. Και συνέχισε: “Δηλώνουμε κατηγορηματικά και επίσημα ότι η ασφάλεια των πτήσεων είναι το πρώτιστο μέλημα των Κυπριακών Αερογραμμών, τουλάχιστον αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο από την πρώτη στιγμή έχει προσκαλέσει και πολλούς άλλους οργανισμούς, αλλά έχει προβεί και σε διάφορα άλλα τεστ τα οποία δηλώνουν ότι η ασφάλειά μας είναι στα ύψιστα επίπεδα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024