Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑναβολή στην αναβολή για το νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου
Αεροδρόμια

Αναβολή στην αναβολή για το νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου

Τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου του Βερολίνου 'Willy Brandt' αναβλήθηκαν εκ νέου, για τέταρτη φορά κατά σειρά, για τα τέλη Οκτωβρίου του 2013, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα πολλών μέσων ενημέρωσης.

Το νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου “Willy Brandt” δεν αναμένεται να λειτουργήσει πριν από τις 27 Οκτωβρίου του 2013, δηλαδή σε περισσότερο από έναν χρόνο, γράφει η εφημερίδα “Bild”, ενώ η “Berliner Morgenpost” σημειώνει ότι τα εγκαίνια του αεροδρομίου θα γίνουν στις 20 ή στις 27 Οκτωβρίου του 2013.

Το νέο αεροδρόμιο σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Gerkan, Marg und Partners. Το κόστος κατασκευής εκτιμάται σε 4,2 δισ. ευρώ. Το “Willy Brandt” θα αντικαταστήσει τρία αεροδρόμια του Βερολίνου. Το αεροδρόμιο Tempelhof έκλεισε το 2008 και το αεροδρόμιο Tegel έχει προγραμματιστεί να κλείσει το 2013. Οι τερματικοί σταθμοί του υπάρχοντος αεροδρομίου Schönefeld του Βερολίνου θα κλείσουν το 2013, ενώ κάποιες από τις υποδομές του αεροδρομίου θα ενσωματωθούν στην περιοχή που επεκτάθηκε προς το νότο. Λόγω των κανονισμών μείωσης του θορύβου, οι πτήσεις ανέμσα στα μεσάνυχτα και τις 5 το πρωί θα απαγορεύονται.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, την πληροφορία για την αναβολή της λειτουργίας του αεροδρομίου για τον Οκτώβριο του 2013 μετέδωσε και ο δημόσιος ραδιοσταθμός του Βερολίνου RBB. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη πρόβλεψη, τα εγκαίνια του αεροδρομίου θα γινόντουσαν στις 17 Μαρτίου του 2013.

Οι αναβολές αυτές της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου έχουν προκαλέσει σκάνδαλο, με τους τοπικούς πολιτικούς υπευθύνους, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος του Βερολίνου Klaus Wowereit, να κατηγορούνται για ανικανότητα και για υποτίμηση των προβλημάτων που θα προέκυπταν κατά την κατασκευή του έργου.

Επίσης, πολύ έντονη πολεμική έχει ξεσπάσει για το επιπρόσθετο κόστος με το οποίο επιβαρύνουν την κατασκευή του έργου οι αναβολές αυτές, το οποίο υπολογίζεται σε 1,1 δισ. ευρώ, την ώρα που αυτοί που το έχουν αναλάβει αναζητούν ένα νέο σχέδιο χρηματοδότησης για να αποφύγουν μια στάση πληρωμών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024