Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΝέα 24ωρη απεργία της Lufthansa καθηλώνει όλες τις ευρωπαϊκές πτήσεις σήμερα
Αεροπορικές εταιρείες

Νέα 24ωρη απεργία της Lufthansa καθηλώνει όλες τις ευρωπαϊκές πτήσεις σήμερα

Σχεδόν όλες οι πτήσεις της Lufthansa με προορισμούς στη Γερμανία και την Ευρώπη θα ακυρωθούν σήμερα, λόγω της νέας 24ωρης απεργίας του συνδικάτου ver.di. Συνολικά, από τις περίπου 1.650 πτήσεις δεν αναμένεται να εκτελεστούν περισσότερες από 20.

Ακύρωση σχεδόν όλων των πτήσεων της μικρών και μεσαίων αποστάσεων πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα 22 Απριλίου η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, λόγω απεργίας του προσωπικού. Η απεργία αφορά, μεταξύ άλλων, τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Αμβούργου, του Μονάχου και του Ντίσελντορφ.

“Λόγω της προειδοποιητικής απεργίας της Δευτέρας, 22 Απριλίου, σχεδόν όλες οι πτήσεις της Lufthansa με προορισμούς στη Γερμανία και την Ευρώπη θα ακυρωθούν (…) Συνολικά, από τις περίπου 1.650 πτήσεις δεν αναμένεται να εκτελεστούν περισσότερες από 20”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Την Παρασκευή, το συνδικάτο ver.di που εκπροσωπεί τους 33.000 εργαζόμενους της εταιρείας -προσωπικό εδάφους και καμπίνας- ανακοίνωσε ότι προχωρά σε απεργιακές κινητοποιήσεις με αίτημα αυξήσεις στους μισθούς. Το Verdi ζητά αύξηση των αποδοχών κατά 5,2% σε 12 μήνες για τους 33.000 εργαζομένους του προσωπικού εδάφους της Lufthansa στη Γερμανία και εργασιακές εγγυήσεις. Σύμφωνα με το συνδικάτο, ύστερα από τον τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων, η Lufthansa προτείνει αύξηση από 0,4& ως 0,6% σε 12 μήνες. “Αυτό σημαίνει σημαντική απώλεια στον πραγματικό μισθό των υπαλλήλων, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή”, τόνισε η Christine Behle, στέλεχος του συνδικάτου.

Η Lufthansa κάλεσε τους επιβάτες να ενημερώνονται για τις πτήσεις τους από την ιστοσελίδα της και, εφόσον είναι δυνατόν, να έχουν μαζί τους μόνο χειραποσκευές, ώστε να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις και οι μεγάλες ουρές για την παραλαβή και τον έλεγχο των αποσκευών, όπως έγινε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης στην πρόσφατη απεργία του Μαρτίου.

Οι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια για προορισμούς εντός της Γερμανίας θα μπορούν να ταξιδέψουν, εάν το επιθυμούν, με το σιδηροδρομικό δίκτυο της Deutsche Bahn.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024